Ασκήσεις και προβλήματα γενικής μηχανικής

Για φοιτητές πολυτεχνικών, θετικών και σχολών τεχνολογικής εκπαίδευσης
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2008
ISBN:
9789604560882
Σελίδες:
312
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ασκήσεις και προβλήματα γενικής μηχανικής
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
Ασκήσεις και προβλήματα γενικής μηχανικής
Το βιβλίο «Ασκήσεις και Προβλήματα Γενικής Μηχανικής» αποσκοπεί στο να βοηθήσει οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με τη Γενική Μηχανική (φοιτητές και πτυχιούχους πολυτεχνικών, θετικών και σχολών τεχνολογικής εκπαίδευσης-ΣΜΑ). Και ενώ ο βασικός του στόχος είναι να τον εξασκήσει στη λύση προβλημάτων, θεωρήθηκε χρήσιμο και αναγκαίο πριν από κάθε κεφάλαιο να παρατίθεται σύντομη ανάπτυξη θεωρίας.

Γενικός οδηγός υπήρξε το ανεπανάληπτο πεντάτομο έργο του Paul Appell. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας περιορίσθηκε στο σκελετό των δύο πρώτων τόμων του έργου αυτού, κατάλληλα προσαρμοσμένα στα μαθήματα Γεν. Μηχανικής των Jean Mandel, Καθηγητού της Ecole Polytechnique και Henri Beghin, ακαδημαϊκού.

Αποφεύθηκε συστηματικά η χρήση των λεγομένων «Μοντέρνων» Μαθηματικών, που, άλλωστε η λύση των ασκήσεων και προβλημάτων, δεν είναι φορτικά απαιτητική στη χρήση αυτή.

Αντί για τους όρους «ορμή» και «στροφορμή» χρησιμοποιούνται συχνότερα οι περισσότεροi δόκιμοι όροι «ποσότητα κίνησης» και «ροπή ποσότητας κίνησης».

Στο τέλος του βιβλίου, πέρα από τις 300 περίπου ασκήσεις που αντιμετωπίζονται ανά κεφάλαιο, παρατίθενται λυμένα ή με υποδείξεις μερικά πιο σύνθετα προβλήματα ως ένα είδος γενικής επανάληψης.

Για την κατανόηση τόσο των εννοιών της αναπτυσσόμενης θεωρίας, όσο και των λύσεων των ασκήσεων και προβλημάτων το βιβλίο αυτό είναι εμπλουτισμένο με πληθώρα σχημάτων (πλέον των 400).
Τίτλος βιβλίου:Ασκήσεις και προβλήματα γενικής μηχανικής
Υπότιτλος βιβλίου:Για φοιτητές πολυτεχνικών, θετικών και σχολών τεχνολογικής εκπαίδευσης
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Λαζαρίδης, Αλέξανδρος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604560882
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2008
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες