Χρωμογραφία

Εκδότης:
AD Art & Design
Έτος:
2008
ISBN:
9789609811002
Σελίδες:
36
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χρωμογραφία
Τιμή εκδότη:€15,28
Η τιμή μας: €13,75
Χρωμογραφία
Η Αγγελική Δεκουλάκου στην πρώτη ατομική της έκθεσης παρουσιάζει μια σειρά 32 έγχρωμων φωτογραφιών, από την ενότητα "Χρωμογραφία" η οποία έγινε στη Νότια Αμερική. Κυρίαρχο φωτογραφικό μοτίβο είναι οι ανθρώπινες προσωπογραφίες.

[...] Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες εμπλέκουν το χρώμα όχι όμως ως ένα άλλο στοιχείο που θα δώσει ένα συμπληρωματικό στοιχείο στην καταγραφή του μοντέλου. Η Δεκουλάκου διαλύει τις μορφές της όχι μόνο με την κίνηση, αλλά και με τη χρωματική εξάπλωση πέρα από τα περιγραφικά όρια. Αδρανοποιώντας την αφηγηματική πλευρά στις φωτογραφίες της, η καλλιτέχνης, χρησιμοποιεί πλαστικά-ζωγραφικά μέσα όπως το χρώμα, για να μεταδώσει εκείνο που βλέπει. Οι φωτογραφίες της καταλήγουν σε χρωματικές διαστρωματώσεις όπου η μορφή χάνεται μέσα σ' αυτές. Παίζοντας με τη χρωματική διαφάνεια αλλά και τις τονικότητες των χρωμάτων, οι φωτογραφίες της μοιάζουν με χειρονομιακή ζωγραφική. [...]

Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης
Τίτλος βιβλίου:Χρωμογραφία
Εκδότης:AD Art & Design
Συντελεστές βιβλίου:Πετρηνού, Χριστίνα (Συγγραφέας)
Δεκουλάκου, Αγγελική (Συγγραφέας)
Kouris, Heather (Μεταφραστής)
Δεκουλάκου, Αγγελική (Φωτογράφος)
ISBN:9789609811002
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Σημείωση:Κατάλογος έκθεσης στο Κέντρο Τέχνης "Αγγέλων Βήμα", μεταξύ 9 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου 2008. Πρόλογος: Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης. Κεντρική διάθεση: Αγγελική Δεκουλάκου, τηλ.: 210 9234849, 6944705072.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Φωτογραφία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες