Οδηγός προσλήψεων-διαγωνισμών δημοσίου και τεστ δεξιοτήτων

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2008
ISBN:
9789604495894
Σελίδες:
335
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οδηγός προσλήψεων-διαγωνισμών δημοσίου και τεστ δεξιοτήτων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οδηγός προσλήψεων-διαγωνισμών δημοσίου και τεστ δεξιοτήτων
Για χιλιάδες απόφοιτους δημοτικού, υποχρεωτικής εκπαίδευσης και λυκείου, πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια, το δημόσιο έχει αναδειχθεί σε "φωτεινό αντικείμενο του πόθου". Αυτό αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων όταν προσφέρονται θέσεις εργασίας με σειρά προτεραιότητας, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων στους γραπτούς διαγωνισμούς που προκηρύσσονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για διάφορους κλάδους του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος για την πρόσληψη σε μόνιμη θέση στο δημόσιο, για το νέο καθεστώς μερικής απασχόλησης, καθώς και για τα απαιτούμενα προσόντα (τίτλοι σπουδών κ.λπ.) σε όλους τους κλάδους του δημόσιου τομέα. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους αποδεικνύεται η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ, καθώς με τις διατάξεις του "προσοντολογίου" η γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ ορίζεται υποχρεωτικά ως πρόσθετο προσόν διορισμού σε δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού, για όλες τις ειδικότητες μόνιμου προσωπικού ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Στον Οδηγό αναλύονται με σαφήνεια οι όροι κατάταξης των υποψηφίων και ο υπολογισμός των μορίων για κάθε κατηγορία, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι αλλαγές που επέφερε στις προσλήψεις ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, τα πλεονεκτήματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό τους.

Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί κ.λπ.), καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για τρεις περιζήτητους διαγωνισμούς: των δικηγόρων, των δικαστών και των συμβολαιογράφων.

Τέλος, παρουσιάζονται οι όροι και τα χαρακτηριστικά του γραπτού Τεστ Δεξιοτήτων που, όπως υποστηρίζει το ΑΣΕΠ, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο, καθώς θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανεξάρτητα από την προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων προσωπικού.
Τίτλος βιβλίου:Οδηγός προσλήψεων-διαγωνισμών δημοσίου και τεστ δεξιοτήτων
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Κάτσικας, Χρήστος (Συγγραφέας)
Θεριανός, Κώστας Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604495894
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2008
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά > Α.Σ.Ε.Π.
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες