Επίτομη συγκριτική παρουσίαση τεχνικών και υλικών στην αγιογραφία

Εκδότης:
Εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος Δ.
Έτος:
2008
Σελίδες:
68
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Επίτομη συγκριτική παρουσίαση τεχνικών και υλικών στην αγιογραφία
Τιμή εκδότη:€15,91
Η τιμή μας: €14,32
στο καλάθι
Επίτομη συγκριτική παρουσίαση τεχνικών και υλικών στην αγιογραφία
Από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια μέχρι σήμερα, διάφορες τεχνικές και υλικά έχουν τεθεί στην υπηρεσία της αγιογραφίας - ζωγραφικής. Η παρούσα εργασία αποτελεί μία σύντομη συγκριτική παρουσίαση κι έναν οδηγό - εγχειρίδιο τεχνικών και υλικών στην αγιογραφία. Απευθύνεται σε Ιεράρχες, Εφημέριους Ενοριακών Ναών, αγιογράφους και στον απλό πιστό λαό που θέλει να ενημερωθεί έγκυρα και σύντομα για το ζήτημα αυτό.

Στόχος του συγγραφέα είναι να γίνει το κείμενο καταληπτό από μη ειδήμονες της επιστήμης των υλικών χωρίς όμως να χάνεται η επιστημονική του εγκυρότητα. Η εργασία στηρίζεται στα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, σε εγχώρια καί διεθνή σχετική βιβλιογραφία και στην εμπειρία ευσεβών λειτουργών της βυζαντινής ζωγραφικής.

Σαν συμπέρασμα της εργασίας προκύπτει ότι τα σύγχρονα βινυλικά και ακρυλικά υλικά (τουλάχιστον με τη μορφή που έχουν σήμερα) δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα πατροπαράδοτα υλικά σε αντοχή και μακροβιότητα.
Οι περισσότεροι Ιεροί Ναοί σήμερα (πάνω από το 90%) αγιογραφούνται είτε επί τόπου με σύγχρονα συνθετικά υλικά (βινυλικά και ακρυλικά πολυμερή γαλακτώματα) είτε με μουσαμάδες προετοιμασμένους με τα παραπάνω υλικά. Θα ήταν καταστροφικό να αγνοήσουμε τη φωνή της επιστήμης όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε ότι τα ποσά που δαπανώνται για την αγιογράφηση των Ναών είναι πολύ μεγάλα.
Τίτλος βιβλίου:Επίτομη συγκριτική παρουσίαση τεχνικών και υλικών στην αγιογραφία
Εκδότης:Εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος Δ.
Συντελεστές βιβλίου:Κωτσαλάς, Ιωάννης Π. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες