Άμωμη αλίευση

Εκδότης:
Μελάνι
Έτος:
2017
ISBN:
9789605910723
Σελίδες:
58
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Άμωμη αλίευση
Τιμή εκδότη:€8,50
Η τιμή μας: €7,65
στο καλάθι
Άμωμη αλίευση
Ο ποιητής, αλιεύοντας απ' τα αβαθή της μνήμης ένα πλήθος από στερητικά του βίου του, του βίου μας, τα ανατέμνει, τα "αρμαθιάζει", και μας τα καταθέτει σε τούτη την πρώτη του ποιητική συλλογή, έτοιμα ν' αναμετρηθούν με τον χρόνο και την κρίση του κοινού.

Η "Άμωμη Αλίευση" περιλαμβάνει ό, τι επιχείρησε να ελιχθεί και να αποδράσει κι ό,τι επίσης βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο διάβα του στοχασμού του ποιητή, σκέψεις και συμβάντα ανερμάτιστα, ανερμήνευτα, απροσδόκητα, οριστικά αμετά-κλητα, προϊόντα παρατήρησης του έσω κι έξω κόσμου του.

Χαμηλόφωνα, υπαινικτικά, με διάθεση "καταδυτική", η ποίηση του Γιώργου Κουλιανού επιχειρεί ν' αναμετρηθεί με τους πρωτογέννητους ανομολόγητους φόβους του ανθρώπου, επιχειρώντας να τους ξορκίσει, με τόλμη και παρρησία, δίχως ηττοπάθεια, σε ύφος και γλώσσα που προτιμούν ν' αποφεύγουν τους περιττούς κι επικίνδυνους κυματισμούς. Στο modus operandi του ποιητή καταλογίζεται η "καθαρτική επωδός", όπως την ονομάζει, που έρχεται κι ολοκληρώνει πολλά από τα ποιήματα αυτής της συλλογής. Επωδός που κατά κάποιο τρόπο "καθαίρει" λυτρωτικά τον αναγνώστη από την "περιπέτεια" της ψυχής.
Τίτλος βιβλίου:Άμωμη αλίευση
Εκδότης:Μελάνι
Συντελεστές βιβλίου:Κουλιανός, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605910723
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2017
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες