Σύγχρονα ζητήματα της οικογενειακής επιχείρησης

25ο Πανελλήνιο συνέδριο εμπορικού δικαίου
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605626419
Σελίδες:
512
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύγχρονα ζητήματα της οικογενειακής επιχείρησης
Τιμή εκδότη:€48,00
Η τιμή μας: €43,20
Σύγχρονα ζητήματα της οικογενειακής επιχείρησης
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα πρακτικά του 25ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων με θέμα "Σύγχρονα ζητήματα της οικογενειακής επιχείρησης", που έλαβε χώρα από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο.

Αρχικά στην πρώτη ενότητα των γενικών εισηγήσεων ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Γ. Μιχαλόπουλος με θέμα: "H ταυτότητα της οικογενειακής επιχείρησης" και Ι. Δρυλλεράκης με θέμα: "Η διαδοχή των γενεών στην οικογενειακή επιχείρηση - O σχεδιασμός της διαδοχής"

Στη δεύτερη ενότητα, τους συνέδρους απασχόλησαν τα "Ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της οικογενειακής επιχείρησης".

Ειδικότερα ο Χ. Μαστροκώστας, ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: "Eσωτερικές σχέσεις της οικογενειακής εταιρίας: Διαμορφώσεις της συμμετοχής, των εταιρικών σχέσεων και της οργανικής εξουσίας", ο Μ. Μαστρομανώλης παρουσίασε την εισήγησή του πάνω στις "Eξωτερικές σχέσεις της οικογενειακής εταιρίας: Το παράδειγμα της ευθύνης εταίρων και διοικητών και η ένταξη της εταιρίας σε όμιλο» και ο Γ. Λέκκας ομίλησε για την «Οικογενειακή επιχείρηση και οι σχέσεις της με την τράπεζα". Ο Χ. Τιμαγένης ανέπτυξε το θέμα: "Η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση", ενώ η Χ. Ταρνανίδου κινήθηκε στη θεματική γύρω από την "Οικογενειακή επιχείρηση ως νέα επενδυτική προοπτική".

Στη συνέχεια (τρίτη ενότητα - στρογγυλό τραπέζι) έλαβε χώρα συζήτηση σχετικά με τις διενέξεις στην οικογενειακή επιχείρηση - Τρόποι αποτροπής και δικαστικής ή εξώδικης επίλυσής τους με ομιλητές τους Σ. Αλεξανδρή Α. Καρατζά, Ε. Κολτσάκη και Ε. Κουράκη.

Στην τέταρτη ενότητα του συνεδρίου αναλύθηκαν ειδικότερα τα ζητήματα διαδοχής στην οικογενειακή επιχείρηση οι εισηγήσεις των κ.κ. : Γ. Μπαμπέτα: "Η διαδοχή των γενεών στην οικογενειακή επιχείρηση και τα βασικά νομικά προβλήματα που ανακύπτουν", Κ. Καλαμπούκα: "Η κινητικότητα των μελών μιας οικογενειακής επιχείρησης", Ε. Ζερβογιάννη "Πόσο κατάλληλο είναι σήμερα το κληρονομικό δίκαιο για τη ρύθμιση της διαδοχής στην επιχείρηση;" και Γ. Φωτόπουλου: "Η φορολογική αντιμετώπιση της διαδοχής στην οικογενειακή επιχείρηση".

Περιλαμβάνονται ακόμα στο έργο και οι παρεμβάσεις των Α. Αλεξανδροπούλου, Ζ. Γιαννακοπούλου, Ι. Καλαντζάκου, Β. Καραγιάννη, Λ. Καρατζά, Μ. Ορφανού, Ν. Πίτσου και Χρ. Τσενέ.
Τίτλος βιβλίου:Σύγχρονα ζητήματα της οικογενειακής επιχείρησης
Υπότιτλος βιβλίου:25ο Πανελλήνιο συνέδριο εμπορικού δικαίου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789605626419
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Σημείωση:Συγγραφική υπευθυνότητα: Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπορικολόγων.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες