Συνοδική επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων Σωφρονίου

Δογματικές διατυπώσεις και θεολογική διδασκαλία
Εκδότης:
Οσελότος
Έτος:
2016
ISBN:
9789605644628
Σελίδες:
72
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συνοδική επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων Σωφρονίου
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Συνοδική επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων Σωφρονίου
Η Συνοδική Επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων Σωφρονίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Σέργιο το 634 μ.Χ., αποτελεί δογματικό σύμβολο με περιεχόμενο σημαντικό, τόσο για την θεολογία που προτάσσει, όσο και για την προβληματική που αποπνέει.

Ως σώμα κειμένου, αποκρυσταλλώνει θέσεις και τακτοποιεί την διδασκαλία της Εκκλησίας στην σωστή βάση, απορρίπτοντας κάθε στοιχείο Μονοφυσιτισμού, και κατ’ επέκταση κάθε στοιχείο Μονοθελητισμού και Μονοενεργητισμού, από τη θεολογική διδασκαλία.

Το σώμα της Επιστολής παρουσιάζει μια απόλυτα άρτια οργάνωση σκέψης και θεολογικής σπουδής, δομημένη σε μια μορφή ανάπτυξης, που άρχεται από την Τριαδολογική δογματική διδασκαλία και εκτείνεται ακολούθως στο μυστήριο της Ενσάρκου Οικονομίας και της Ενανθρωπίσεως του Λόγου του Θεού. Έτσι παρουσιάζεται μια πλήρης δογματική Χριστολογία. Στην προέκταση αυτών των διατυπώσεων, προβάλλεται η Σωτηριολογική δογματική διδασκαλία σε απόλυτη συνάφεια προς την Εκκλησιολογική διδασκαλία της Εκκλησίας.

Στην πραγματικότητα, ο Σωφρόνιος στο περιεχόμενο μιας επιστολής, καταφέρνει μια πλήρη δογματική ανάπτυξη, που επηρεάζει τις δογματικές διατυπώσεις της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου.
Τίτλος βιβλίου:Συνοδική επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων Σωφρονίου
Υπότιτλος βιβλίου:Δογματικές διατυπώσεις και θεολογική διδασκαλία
Εκδότης:Οσελότος
Συντελεστές βιβλίου:Γκρίλλας, Βασίλειος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605644628
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες