Δημόσιες σχέσεις

Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2016
ISBN:
9789604586745
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημόσιες σχέσεις
Τιμή εκδότη:€12,30
Η τιμή μας: €11,07
στο καλάθι
Δημόσιες σχέσεις
"Αυτό δεν είναι μια πίπα" γράφει ο Βέλγος ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ κάτω από μια ζωγραφιά που μοιάζει εντελώς με μία πίπα. Ο σπουδαίος αυτός πίνακας αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο την διάσταση μεταξύ εικόνας και πραγματικότητας. Έχει δίκιο ο μεγάλος ζωγράφος. Αυτό που φαίνεται στον πίνακά του δεν είναι μία πίπα. Δεν μπορείς να την αγγίξεις, δεν μπορείς να την καπνίσεις. Είναι η εικόνα μιας πίπας. Είναι η ζωγραφιά μιας πίπας που δημιουργεί στο μυαλό μας την εικόνα της.

Η εικόνα δεν είναι η πραγματικότητα αλλά όλοι μας λειτουργούμε με εικόνες οι οποίες σχηματίζονται ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, τη γνώση που εισπράττουμε και τη σχέση που έχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε με κάποιο άτομο, αντικείμενο, οργανισμό ή ιδέα.

Η αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα διαφέρει από την εικόνα που οι άλλοι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε έχουν για την πραγματικότητα. Οι παρεξηγήσεις, οι συγκρούσεις, οι καβγάδες ακόμη και οι πόλεμοι συχνά οφείλονται στη διαφορετική εικόνα που έχουμε για την πραγματικότητα σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Οι "Δημόσιες σχέσεις" (που ορίζονται και ως η επαγγελματική διαχείριση της εικόνας) με τη δεοντολογία, τις έννοιες και τις τεχνικές που προτείνουν έχουν ως στόχο την προσπάθεια κατανόησης του άλλου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συνεργασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της επικοινωνίας.
Τίτλος βιβλίου:Δημόσιες σχέσεις
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Αλβανός, Ραϋμόνδος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604586745
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες