Δεύτερο ζευγάρι φτερά

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Έτος:
2016
ISBN:
9789605991555
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δεύτερο ζευγάρι φτερά
Τιμή εκδότη:€14,50
Η τιμή μας: €14,50
στο καλάθι
Δεύτερο ζευγάρι φτερά
Το βιβλίο της Μαρίας Ψωμά Πετρίδου συνιστά μια απρόβλεπτη ιστορία στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, καλώντας τον αναγνώστη να την απολαύσει αισθητικά, αφήνοντάς τον ταυτόχρονα ελεύθερο να την αποκωδικοποιήσει σύμφωνα με τις δικές του ορίζουσες.
Κι ενώ διαδραματίζεται σε ένα σύγχρονο προς εμάς περιβάλλον, όπου θα αναγνωρίσει κανείς στιγμές από την τρέχουσα ιστορία της χώρας αλλά και από την προσωπική ιστορία όλων μας, καταφέρνει να ασχολείται με ζητήματα που παραμένουν διαχρονικά έξω από την ιστορία και τις εποχές αφού απασχολούν διαρκώς τον άνθρωπο τόσο σε επίπεδο πνεύματος όσο και σε επίπεδο διεκπεραίωσης της καθημερινότητας.

"Ένας απροσδόκητος θάνατος πόσες ανατροπές μπορεί να επιφέρει; Αυτός που πεθαίνει ξαφνικά παύει και να υφίσταται; Οι δικοί του άνθρωποι πώς διαχειρίζονται ότι πέτυχε κι ότι άφησε στη μέση; Όταν το νήμα της ζωής του Λευτέρη Σλίπερη κόβεται απρόσμενα στα 54 του χρόνια, η γυναίκα του η Λίνα βυθίζεται σε μια νύχτα σε αχαρτογράφητα νερά, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε σχέση με την επιχείρηση του άντρα της. Πυκνή ομίχλη σκεπάζει την μέχρι χθες διαυγή καθημερινότητα της. Οι συμπεριφορές συγγενών και συνεργατών μεταβάλλονται. Ίσκιοι από το παρελθόν εμφανίζονται απειλητικοί. Η κρίση στην οποία εισέρχεται η χώρα σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο το τοπίο. Αβεβαιότητα, ανασφάλεια και άγνοια σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την ίδια και τον γιό της. Θα καταφέρει να παλέψει για διέξοδο; Ο Λευτέρης θα της δώσει το χέρι του; Κι ο Κωνσταντής τι θέση θα πάρει; Θα αποσκοπεί ή θα συνδεθεί;"
Τίτλος βιβλίου:Δεύτερο ζευγάρι φτερά
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Συντελεστές βιβλίου:Ψωμά-Πετρίδου Μαρία (Συγγραφέας)
ISBN:9789605991555
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες