Φύλο και διεθνείς σχέσεις

Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2016
ISBN:
9789605467302
Σελίδες:
400
Φύλο και διεθνείς σχέσεις
Τιμή εκδότη:€24,90
Η τιμή μας: €22,41
στο καλάθι
Φύλο και διεθνείς σχέσεις
"Η πρώτη έκδοση του βιβλίου "Φύλο και διεθνείς σχέσεις" πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή που χαρακτηριζόταν από ένα όλο και πιο μεγάλο ενδιαφέρον για εξειδικευμένη βιβλιογραφία σε ζητήματα φύλου [...] Αν και τόσο οι σπουδές φύλου όσο και οι φεμινιστικές θεωρίες είχαν ενσωματωθεί από καιρό σε διάφορα πεδία των κοινωνικών επιστημών, το πεδίο των Διεθνών Σχέσεων, πριν την έκδοση των συγκεκριμένων δημοσιεύσεων, δεν είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία του φύλου στις διεθνείς σχέσεις και στη διεθνή πολιτική, και η ενασχόλησή του με τη φεμινιστική θεωρία και τις σπουδές φύλου ήταν ιδιαιτέρως περιορισμένη".

Το δημοφιλές αυτό βιβλίο της Jill Steans, που βρίσκεται ήδη στην τρίτη, πλήρως αναθεωρημένη του έκδοση, αποτελεί μια ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη εισαγωγή για το φύλο στις Διεθνείς Σχέσεις σήμερα. Καλύπτει όλα τα βασικά θέματα, τις εξελίξεις και τις συζητήσεις που διεξάγονται επί του παρόντος στο πεδίο, όπως:
- Κράτος και πολιτότητα
- Φύλο, σεξουαλικότητα και ανθρώπινα δικαιώματα
- Συγκρούσεις, ειρήνη και ασφάλεια
- Αφηγήσεις ιστοριών και αναπαραστατικές πρακτικές στη διεθνή πολιτική
- Παγκόσμια πολιτική οικονομία
- Ανάπτυξη και φύλο στην παγκόσμια διακυβέρνηση.
Αναλύοντας πολύπλοκα θεωρητικά και εννοιολογικά ζητήματα, το βιβλίο θεμελιώνει και βασίζει τις συζητήσεις πάνω σε σύγχρονα προβλήματα, όπως είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η κληρονομιά του, η αναγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ζητήματα ασφάλειας, η Αραβική Άνοιξη, η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι σύγχρονες προκλήσεις για τα παγκόσμια θεσμικά όργανα και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν κατά τις διαπραγματεύσεις για θέματα φύλου και πολιτικής σε έναν πολιτισμικά πολύμορφο κόσμο.
Εκτός από τις αναλυτικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις, κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει επίσης ερωτήσεις για αναστοχασμό, σεμιναριακές δραστηριότητες, συμπληρωματικές βιβλιογραφικές αναφορές και διαδικτυακές πηγές για περαιτέρω διερεύνηση. Ένα γλωσσάρι βασικών όρων και εννοιών στο τέλος του βιβλίου επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων.
Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για φοιτητές και επιστήμονες που ασχολούνται με το φύλο, τις Διεθνείς Σχέσεις, την παγκόσμια πολιτική και άλλα συναφή πεδία των κοινωνικών επιστημών.
Τίτλος βιβλίου:Φύλο και διεθνείς σχέσεις
Τίτλος πρωτότυπου:Gender and International Relations
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Steans, Jill (Συγγραφέας)
Καραγιαννοπούλου, Χαρά (Επιμελητής)
ISBN:9789605467302
Σειρά εκδότη:Διεθνείς Σχέσεις
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2016
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες