Αστικός Κώδικας, κατ΄άρθρο ερμηνεία (τ.1α)

Γενικές Αρχές - Τόμος Ια (άρθρα 1-126)
Εκδότης:
Σάκκουλας Π. Ν.
Έτος:
2016
ISBN:
9789604206018
Σελίδες:
1302
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αστικός Κώδικας, κατ΄άρθρο ερμηνεία
Τιμή εκδότη:€110,00
Η τιμή μας: €105,00
στο καλάθι
Αστικός Κώδικας, κατ΄άρθρο ερμηνεία (τ.1α)
Η δεύτερη (δίτομη) έκδοση των Γενικών Αρχών, η οποία υπερβαίνει σημαντικά την έκταση της πρώτης έκδοσης, φιλοδοξεί να είναι η εκτενέστερη και πληρέστερη σύγχρονη ερμηνεία των Γενικών Αρχών του Αστικού μας Κώδικα. Περιέχει εκτενή ανάπτυξη και επίλυση όλων των κρίσιμων ερμηνευτικών ζητημάτων αλλά και πρακτικών προβλημάτων, με αναλυτική αναφορά τόσο στη σχετική νομολογία όσο και στην (ελληνική και διεθνή) θεωρία. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί επίσης στην ερμηνεία των Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου διατάξεων του ΑΚ και των συναφών με αυτές Κανονισμών της ΕΕ (Κανονισμοί Ρώμη Ι και Ρώμη ΙΙ, Κανονισμός 650/2012 για τις κληρονομικές σχέσεις, κ.ά).

Στο έργο συμμετέχουν με τις συμβολές τους, εκτός φυσικά από τους συνεκδότες-Καθηγητές Απ. Γεωργιάδη και Μιχ. Σταθόπουλο, 37 ακόμη εκλεκτοί νομικοί (και συγκεκριμένα οι: Μ. Αυγουστιανάκης, Ευ. Βασιλακάκης, Ιω. Βούλγαρης, Σπ. Βρέλλης, Γ. Γεωργιάδης, Αν. Γραμματικάκη-Αλεξίου, Ευγ. Δακορώνια, Φ. Δωρής, Λ. Ζερβογιάννη, Κ. Καραγιάννης, Ιω. Καράκωστας, Αντ. Καραμπατζός, Μ. Καράσης, Λ. Κιτσαράς, Δ. Κλαβανίδου, Άγγ. Κορνηλάκης, Αχ. Κουτσουράδης, Αθ. Κρητικός, Γ. Λαδογιάννης, Γ. Μεντής, Ευ. Νεζερίτη, Γ. Νικολαΐδης, Χ. Παμπούκης, Κ. Παντελίδου, Δημ. Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, Π. Παπανικολάου, Ζ. Παπασιώπη-Πασιά, Θ. Παπαχρίστου, Ανθ. Πελλένη-Παπαγεωργίου, Χρ. Σταμπέλου, Σπ. Τσαντίνης, Ζ. Τσολακίδης, Χρ. Τσούκα, Κ. Φουντεδάκη, Κ. Χριστακάκου-Φωτιάδη, Κ. Χριστοδούλου, Ν. Ψούνη). Η ύλη έχει κατανεμηθεί ανάλογα με την εξειδίκευση κάθε συγγραφέα σε συγκριμένα γνωστικά πεδία, γεγονός που διασφαλίζει την εμβρίθεια της ανάλυσης και την άριστη τεκμηρίωση των προτεινόμενων ερμηνευτικών λύσεων. Τον γενικό συντονισμό και την επίβλεψη του έργου είχε ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Μιχ. Σταθόπουλος.

Το έργο λόγω της μεγάλης του έκτασης χωρίζεται σε δύο ημίτομους. Στο Α΄ ημίτομο περιέχονται τα άρθρα 1-126 ΑΚ (συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων του Ιδ.δ.δ.), ενώ στον Β΄ ημίτομο τα άρθρα 127-286 ΑΚ. Προς διευκόλυνση του αναγνώστη στην αρχή κάθε ερμηνευόμενου άρθρου (ή ενότητας άρθρων) παρατίθεται η συναφής βιβλιογραφία και ο πίνακας περιεχόμενων της ανάπτυξης που ακολουθεί. Κάθε ημίτομος ολοκληρώνεται με ευσύνοπτο λημματικό ευρετήριο.
Τίτλος βιβλίου:Αστικός Κώδικας, κατ΄άρθρο ερμηνεία
Υπότιτλος βιβλίου:Γενικές Αρχές - Τόμος Ια (άρθρα 1-126)
Εκδότης:Σάκκουλας Π. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Σταθόπουλος, Μιχαήλ Π. (Συγγραφέας)
Γεωργιάδης, Απόστολος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604206018
Στοιχεία έκδοσης: 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες