Οι ευνοούμενοι του Μίδα

Εκδότης:
Εκδόσεις Βακχικόν
Έτος:
2016
ISBN:
9786185144890
Σελίδες:
46
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ευνοούμενοι του Μίδα
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Οι ευνοούμενοι του Μίδα
To κείμενο κυκλοφορεί με αφορμή την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη σεζόν 2016-17, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δημόπουλου.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του φημισμένου Αμερικανού συγγραφέα των αγαπημένων έργων "O Ασπροδόντης" και "Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης" Τζακ Λόντον, παρουσιάζονται στα ελληνικά "Οι Ευνοούμενοι του Μίδα", σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημόπουλου.

Μία συγκλονιστική ιστορία βίας στο αποκορύφωμα της βιομηχανικής και κοινωνικής αδικίας. Σε έναν κόσμο κυριαρχίας του πιο ισχυρού, κάποιοι παρακάμπτουν καθετί ηθικό ή νόμιμο. Τα δημιουργήματα μίας διαβρωμένης κοινωνικής πυραμίδας πιστεύουν μόνο στο φυσικό νόμο της εξόντωσης του αντίπαλου. Ποιος είναι όμως ο ικανότερος να επιβιώσει; Οι άλλοι ή εκείνοι; Ποιος θα επικρατήσει; Οι Ευνοούμενοι του Μίδα σκοτώνουν αθώο κόσμο, χωρίς οίκτο ή ενοχή, και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία που τους δημιούργησε θέτοντας ως βασικό ερώτημα: "Στο παρόν κοινωνικό περιβάλλον ποιος από εμάς θα επιβιώσει;".

Σ’ αυτό το σκοτεινό και ταραγμένο σύμπαν όλοι και όλα δοκιμάζουν τα όριά τους. Η αντίδραση κατά της άδικης συσσώρευσης του κεφαλαίου, από όραμα γίνεται εφιάλτης. Η αναδιανομή του πλούτου δεν γίνεται υπέρ του συνόλου αλλά προς όφελος εκείνων που πέταξαν το γάντι στους κεφαλαιούχους. Μια νέα συνθήκη δημιουργείται, την οποία οι ήρωες ούτε θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει, ούτε μπορούν να αγνοήσουν, ούτε θα μπορέσουν να παρακάμψουν.
Τίτλος βιβλίου:Οι ευνοούμενοι του Μίδα
Εκδότης:Εκδόσεις Βακχικόν
Συντελεστές βιβλίου:London, Jack, 1876-1916 (Συγγραφέας)
Δημόπουλος, Δημήτρης (Μεταφραστής)
Πουλάκος Νέστορας (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9786185144890
Σειρά εκδότη:Βακχικόν Πεζά
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες