"Μαχόμενη θεολογία"

συνεντεύξεις εικοσαετίας 1995-2015
Εκδότης:
Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας)
Έτος:
2016
ISBN:
9789607070975
Σελίδες:
614
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαχόμενη θεολογία
Τιμή εκδότη:€19,00
Η τιμή μας: €17,10
"Μαχόμενη θεολογία"
"Μετά την επισκοποίησή μου δεχόμουν ερωτήσεις από δημοσιογράφους για ποικίλα, εκκλησιαστικά και κοινωνικά θέματα. Όταν ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος ορίσθηκα από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυριό Χριστόπουλο ως εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας, τότε δεχόμουν συνεχώς προτάσεις για να δώσω συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αυτό το έργο είναι δύσκολο. Όταν κανείς δίνη συνεντεύξεις για κάποιο θέμα, πρέπει να είναι σαφής, να απαντά στα ερωτήματα, αλλά αφ' ενός μεν να μη αποκαλύπτη ό,τι είναι ευαίσθητο από απόψεως εκκλησιαστικής, αφ' ετέρου δε να αναδεικνύη πλευρές του θέματος που συνήθως αγνοούνται από τους ερωτώντας.

Ο Κληρικός πρέπει να έχει στέρεες θεολογικές και εκκλησιαστικές βάσεις, αλλά συγχρόνως θα πρέπει να κενούται, να κατεβαίνη στο επίπεδο των αναγνωστών των κοσμικών εφημερίδων και περιοδικών.

Όλες αυτές οι συνεντεύξεις και δηλώσεις που έδωσα την εικοσαετία της επισκοπικής μου διακονίας συγκεντρώθηκαν στον τόμο αυτό για την ευχερέστερη ανάγνωση. Ασφαλώς ο αναγνώστης δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι θεολογικός λόγος προσαρμοσμένος σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε να γίνεται αποδεκτός από τους ανθρώπους που δεν εκκλησιάζονται και δεν θεολογούν, αλλά πρέπει με έναν ιδιαίτερο τρόπο να προβληματίζονται από τον εκκλησιαστικό λόγο.

Το βιβλίο αυτό δίνει την δυνατότητα ο αναγνώστης να μάθη τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα με έναν απλό και αφομοιωτικό τρόπο και γενικά να καταλάβη τις θέσεις μου για διάφορα θεολογικά, εκκλησιαστικά και κοινωνικά θέματα. Στα άλλα βιβλία μου μπορεί κανείς να βρη τις απόψεις μου γραμμένες με πιο συγκροτημένο τρόπο, ενώ στο βιβλίο αυτό θα δη τις απόψεις μου με εύπεπτο τρόπο.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:"Μαχόμενη θεολογία"
Υπότιτλος βιβλίου:συνεντεύξεις εικοσαετίας 1995-2015
Εκδότης:Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας)
Συντελεστές βιβλίου:Ιερόθεος Μητροπολίτης Ναυπάκτου (Συγγραφέας)
ISBN:9789607070975
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες