Εισαγωγή στην ειδική παιδαγωγική: Σχολική ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (τ.1)

Από τη θεωρία στην πράξη. Σύγχρονες τάσεις για: τη γενική εκπαίδευση, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, το καθεστώς της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα, τις πρακτικές σχολικής ένταξης.
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2005
ISBN:
9789606303852
Σελίδες:
515
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην ειδική παιδαγωγική: Σχολική ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εισαγωγή στην ειδική παιδαγωγική: Σχολική ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (τ.1)
Το τετράτομο έργο "Εισαγωγή στην ειδική παιδαγωγική" αποτελεί συμβολή στην προσπάθεια προσέγγισης και αντιμετώπισης του προβλήματος της ένταξης και ενσωμάτωσης των Ατόμων με Αναπηρία (Προσώπων με Αναπηρία κατά τον συγγραφέα) στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με βελτίωση των σχετικών όρων και προϋποθέσεων και κατά συνέπεια και της ποιότητας ζωής τους. Προς τον σκοπό αυτό περιγράφονται σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμοσμένες πρακτικές για τη σχολική, επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους.

Απευθύνεται στους σπουδαστές, που παρακολουθούν σχετικά μαθήματα, αλλά και στα ίδια τα πρόσωπα με αναπηρία και το περιβάλλον τους και, γενικά, προς όλους όσοι ασχολούνται αμέσως ή εμμέσως, προπαρασκευαστικά ή παράλληλα με τα ζητήματα που προαναφέραμε (εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, θεραπευτές του λόγου, σχολικοί νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, επαγγελματικοί σύμβουλοι κ.ά.).

Στον παρόντα Α΄ τόμο περιλαμβάνονται έξι μέρη: Στο πρώτο μέρος, εξετάζονται η θέση των Ατόμων με Αναπηρία (Α.Μ.Α.) διαχρονικά (χθες-σήμερα-αύριο), η φιλοσοφία, η θεματική και ο σκοπός της Ειδικής Αγωγής, το δίλημμα της κατηγοριοποίησης, η διάγνωση των ειδικών αναγκών εννοιολογικοί προσδιορισμοί, διακηρύξεις ψηφίσματα, πρότυποι κανόνες, πολιτική της Ε.Ε. Στο δεύτερο, παρουσιάζονται τα ζητήματα που αφορούν στη σχολική ένταξη των Α.Μ.Α. (προβλήματα, προϋποθέσεις, οργάνωση της εκπαίδευσης και της σχολικής ζωής, μορφές εκπαίδευσης, η ειδική εκπαίδευση στην Ελλάδα). Στο τρίτο, αναφέρονται τα αφορώντα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και τη συνεχιζόμενη μάθηση. Στο τέταρτο, επισημαίνεται η χρησιμότητα της συμβολής όλων των πλευρών (εκπαιδευτικών και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, Α.Μ.Α., οικογένειας) στη σχολική και κοινωνική ένταξη των Α.Μ.Α. Στο πέμπτο, περιλαμβάνονται παραδείγματα εφαρμοσμένης ένταξης και στο τελευταίο μέρος αναφέρονται ορισμένες ηλεκτρονικές πηγές (δικτυακοί τόποι) πληροφόρησης. Τέλος, στο Παράρτημα παρατίθενται πίνακες εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής, νομοθεσίας και προγραμμάτων επιμόρφωσης.

Αναλυτικό πίνακα περιεχομένων βλ. στο http://www.disabled.gr (μενού: βιβλία)
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην ειδική παιδαγωγική: Σχολική ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Υπότιτλος βιβλίου:Από τη θεωρία στην πράξη. Σύγχρονες τάσεις για: τη γενική εκπαίδευση, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, το καθεστώς της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα, τις πρακτικές σχολικής ένταξης.
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Δελλασούδας, Λαυρέντιος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606303852
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2005
Τόμος:1/4
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες