Δίκαιο και πολιτική κατά της διαφθοράς

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605626273
Σελίδες:
664
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Δίκαιο και πολιτική κατά της διαφθοράς
Τιμή εκδότη:€74,00
Η τιμή μας: €66,60
στο καλάθι
Δίκαιο και πολιτική κατά της διαφθοράς
Το έργο φιλοδοξεί να διαφοροποιηθεί μεθοδολογικά από τις μέχρι σήμερα ακαδημαϊκές συμβολές κατά της διαφθοράς. Ικανό μέρος εκ των 32 μελετών του τόμου αποτέλεσαν οι εισηγήσεις επιμορφωτικού σεμιναρίου για δικαστές και εισαγγελείς που συνδιοργάνωσαν στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2015 η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και ο τότε Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες.

Από τη στιγμή που καθίσταται αντιληπτό ότι το πρόβλημα της διαφθοράς είναι πολυδιάστατο, πολυσυστημικό και διασυνοριακό, υιοθετείται η ολιστική προσέγγιση στην καταπολέμησή του. Ως εκ τούτου έχουν συγκεντρωθεί προσεγγίσεις από τα πεδία του δικαίου και της ευρέως εννοούμενης αντεγκληματικής πολιτικής και αναζητούνται λύσεις σε περισσότερους δικαιικούς κλάδους, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Σκοπός του έργου είναι όχι μία ακόμη λεπτομερειακή ανάγνωση των ποινικών υποστάσεων της δωροδοκίας και των συναφών επιμέρους εγκλημάτων, του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων και του πειθαρχικού δικαίου, αλλά μία συστηματικά διεπιστημονική προσέγγιση του συνολικού εγκληματικού φαινομένου της διαφθοράς.

Οι προσεγγίσεις και προτάσεις που περιλαμβάνονται στο παρόν έργο είναι πρωτίστως πρακτικές, διότι προέρχονται όχι μόνο από επιφανείς εκπροσώπους της νομικής και πολιτικής θεωρίας και επιστήμης, αλλά και από πλήθος κορυφαίων δικαστικών λειτουργών και επικεφαλής δημοσίων ελεγκτικών φορέων με πολύτιμη εμπειρία στην εφαρμογή των νόμων και της πολιτικής κατά της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Εισαγωγικές Τοποθετήσεις» δημοσιεύονται μελέτες των Ι.-Σ. Τέντε, Ε. Κουτζαμάνη, Ν. Παντελή και Δ. Ζιούβα. Στην ενότητα «Ποινικό Δίκαιο κατά της Διαφθοράς» δημοσιεύονται μελέτες των Κ. Χατζηκώστα, Χρ. Μυλωνόπουλου, Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι, Γ. Ναζίρη, Ι. Ανδρουλάκη, Ι. Σέβη, Στ. Δασκαλόπουλου, Π. Παπανδρέου, Ν. Μπιτζιλέκη και Κ. Καλλίρη. Στην ενότητα «Διοικητικό Δίκαιο κατά της Διαφθοράς» δημοσιεύονται μελέτες των Δ. Ράικου, Ε. Βλάχου, Χρ. Δετσαρίδη, Ν. Ρένεση, Ι. Συμεωνίδη, Ι. Παπαγιάννη και Α. Παπαδαμάκη. Στην ενότητα «Αντεγκληματική Πολιτική, Διεθνές Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα» δημοσιεύονται μελέτες των Ν. Κουράκη, Λ. Ρακιντζή, Ν. Διαμαντούρου, Ι. Φίλου, Ι. Σεραφείμ, Κ. Μπακούρη, Δ. Πρόντζα, Δ. Βλάσση, Δ. Χρυσικού, Η. Μπαντέκα και Ι. Κάρκαλη.

Το έργο συμπληρώνεται με βιβλιογραφία και παράρτημα στο οποίο παρατίθεται αναλυτικό το πρόγραμμα του οικείου Συνεδρίου.
Τίτλος βιβλίου:Δίκαιο και πολιτική κατά της διαφθοράς
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ζιούβας, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605626273
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες