Δύναμη για το καλό: Από τα καταστροφικά συναισθήματα στην κουλτούρα της συμπόνιας

Το όραμα του Δαλάι Λάμα για το μέλλον
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2016
ISBN:
9789605467739
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δύναμη για το καλό: Από τα καταστροφικά συναισθήματα στην κουλτούρα της συμπόνιας
Τιμή εκδότη:€19,90
Η τιμή μας: €17,91
στο καλάθι
Δύναμη για το καλό: Από τα καταστροφικά συναισθήματα στην κουλτούρα της συμπόνιας
«Όσο θα διαβάζετε αυτό το βιβλίο, σας παρακαλώ να θυμάστε ότι ως ανθρώπινα όντα, οπλισμένα με θαυμαστή νοημοσύνη και με την ικανότητα να αναπτύσσουμε θερμά, θετικά συναισθήματα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει δύναμη για το καλό» (Δαλάι Λάμα).

Πριν από καιρό, κορυφαίοι νευροεπιστήμονες, ψυχολόγοι και φιλόσοφοι, μαζί με τον Ντάνιελ Γκόλμαν, ψυχολόγο και δημοσιογράφο, και τον βουδιστή ηγέτη Δαλάι Λάμα, βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, επιχείρησαν να ανακαλύψουν τις ρίζες των καταστροφικών συναισθημάτων. Σήμερα, μετά από αρκετά χρόνια ερευνών και συζητήσεων, αυτή η εμπνευσμένη συνεργασία της δυτικής νευροεπιστήμης με την ανατολική φιλοσοφία προχωρά ακόμη ένα βήμα, σχεδιάζοντας έναν χάρτη για τη μετατροπή των καταστροφικών συναισθημάτων σε μια κουλτούρα της συμπόνιας.

Στον σημερινό μας κόσμο, τον γεμάτο εχθρότητα, φόβο και αβεβαιότητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον χάρτη για να ρυθμίσουμε τον νου και τα συναισθήματά μας, να δώσουμε προσανατολισμό στη ζωή μας, να αξιολογήσουμε τις πράξεις μας και να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον με περισσότερη συμπόνια και πιο θετικούς τρόπους ύπαρξης. Ακόμη περισσότερο, δείχνοντας το ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας, θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις ανθρώπινες αξίες και να διαμορφώσουμε μια «παγκόσμια ηθική» βασισμένη στο αδιαίρετο της ανθρωπότητας, ώστε να γίνουμε δύναμη για το καλό. Αυτό είναι το σημαντικό όραμα του Δαλάι Λάμα για το μέλλον της ανθρωπότητας, έτσι όπως αναδύεται από τη συνάντηση και τη γνήσια επαφή του με τον Ντανιέλ Γκόλμαν.

Η Δύναμη για το καλό είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Οι αληθινές ιστορίες, τα ζωντανά παραδείγματα, οι θαρραλέοι άνθρωποι και τα εξαιρετικά έργα που κάνουν το όραμα αυτό πραγματικότητα, έτσι όπως περιγράφονται από τον συγγραφέα, συγκινούν, εμπνέουν και παρακινούν τον αναγνώστη να συμμετάσχει στην προσπάθεια για αυτό τον καλύτερο μελλοντικό κόσμο.
Τίτλος βιβλίου:Δύναμη για το καλό: Από τα καταστροφικά συναισθήματα στην κουλτούρα της συμπόνιας
Υπότιτλος βιβλίου:Το όραμα του Δαλάι Λάμα για το μέλλον
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Goleman, Daniel, 1946- (Συγγραφέας)
ISBN:9789605467739
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2016
Σημείωση:Πρόλογος: Δαλάι Λάμα.
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Εσωτερική Αναζήτηση
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες