Η διαδικασία εξυγίανσης ως διαχρονικός θεσμός του ελληνικού δικαίου

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625986
Σελίδες:
360
Η διαδικασία εξυγίανσης ως διαχρονικός θεσμός του ελληνικού δικαίου
Τιμή εκδότη:€48,00
Η τιμή μας: €43,20
στο καλάθι
Η διαδικασία εξυγίανσης ως διαχρονικός θεσμός του ελληνικού δικαίου
Το έργο «Η διαδικασία εξυγίανσης ως διαχρονικός θεσμός του ελληνικού δικαίου. Δίκαιο Εξυγίανσης & Οικονομική Κρίση» αποτελεί μία μελέτη που επικεντρώνεται στη διαδικασία εξυγίανσης του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ο θεσμός της εξυγίανσης, διαρκώς μεταβαλλόμενος και προσαρμοζόμενος στις εκάστοτε κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, έχει καταστεί αρκετά δημοφιλής, προφανώς λόγω του ολοένα αυξανόμενου αριθμού υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, που πασχίζουν να διατηρηθούν σε λειτουργία προσφεύγοντας για τον σκοπό αυτόν στις παρεχόμενες από τον νόμο δυνατότητες. Το νομοθετικό, όμως, πλαίσιο της εξυγίανσης δεν συνιστά πανάκεια για τα προβλήματα της επιχείρησης, αφού προϋποθέτει την ύπαρξη δύο βασικών στοιχείων, δηλαδή τη βιωσιμότητά της και τη θετική στάση και ειλικρινή συνεργασία των πιστωτών, η μη συνδρομή των οποίων καθιστά την εξυγίανση εξαρχής ανώφελη.

Σκοπός της μελέτης δεν είναι η αποσπασματική περιγραφή των σχετικών διατάξεων, αλλά η ανάδειξη αυτών μέσα από ένα ευρύτερο σύμπλεγμα εξυγιαντικών ή συναφών ρυθμίσεων.

Το έργο αναλύει και προσδιορίζει με εύληπτο τρόπο την έννοια της εξυγίανσης σε περίοδο οικονομικής κρίσης και επισημαίνει τη σημαντική επιρροή που δύναται να ασκήσει αυτή, ως θεσμοθετημένη και οργανωμένη διαδικασία, στην επίτευξη θετικής πορείας της εθνικής οικονομίας.
Τίτλος βιβλίου:Η διαδικασία εξυγίανσης ως διαχρονικός θεσμός του ελληνικού δικαίου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Χριστοπούλου, Χριστίνα (Συγγραφέας)
Περάκης, Ευάγγελος Ε. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605625986
Σειρά εκδότη:Μελέτες Δικαίου Επιχειρήσεων και Εταιριών
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες