Δίκαιο των εμπορικών εταιριών

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625993
Σελίδες:
240
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δίκαιο των εμπορικών εταιριών
Τιμή εκδότη:€34,00
Η τιμή μας: €30,60
Δίκαιο των εμπορικών εταιριών
Στο παρόν έργο (σε 5η έκδοση), με τίτλο «Δίκαιο των εμπορικών εταιριών» παρουσιάζονται με τρόπο ευσύνοπτο βασικά θέματα του δικαίου των προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών. Στην εισαγωγή του έργου αναπτύσσονται γενικότερα ζητήματα εταιρικού δικαίου μεταξύ των οποίων, οι εταιρίες ως θεσμός του Αστικού Δικαίου, οι ουσιώδεις όροι για την ύπαρξη εμπορικής εταιρίας καθώς και ζητήματα σχετικά με τη νομική προσωπικότητα των εμπορικών εταιριών.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι προσωπικές εταιρίες (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, αφανείς) με έμφαση στη σύσταση, την εμπορική επωνυμία, τις εισφορές, τα πρόσωπα των εταίρων, την ευθύνη τους καθώς και την διαχείριση – εκπροσώπηση στις προσωπικές εταιρίες. Ειδικό κεφάλαιο αφιερώνεται στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Οικονομικού Σκοπού (Ε.Ο.Ο.Σ.).

Στο δεύτερο μέρος του έργου αναλύονται οι κεφαλαιουχικές εταιρίες. Παρουσιάζεται η ανώνυμη εταιρία, τα γενικά χαρακτηριστικά αυτής, η σύστασή της, ζητήματα σχετικά με τις μετοχές, ομολογίες και τους ιδρυτικούς τίτλους αυτής, την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο, τα δικαιώματα των μετόχων, τα όργανα της ανώνυμης εταιρίας, τα δικαιώματα της μειοψηφίας, την αύξηση και μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου. Αναλύεται περαιτέρω η κρατική εποπτεία επί της ανώνυμης εταιρίας, καθώς και ειδικότερα θέματα συγχωνεύσεων, διασπάσεων, αποσχίσεων, λύσης, εκκαθάρισης και εξαγοράς μετοχών της μειοψηφίας της ΑΕ. Στη συνέχεια αναλύεται η εταιρία περιορισμένης ευθύνης (έννοια, χαρακτηριστικά, ίδρυση, λειτουργία, μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου) και παρουσιάζεται συνοπτικά η μονοπρόσωπη εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΜΕΠΕ). Τέλος, το δεύτερο μέρος εμπλουτίζεται με την παρουσίαση και ανάλυση του εταιρικού μορφώματος της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας (ΙΚΕ) με όλα τα κύρια θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο νομικός κόσμος (σκοπιμότητα, ίδρυση, καταστατικό , εισφορές, διαχείριση, οικονομικές καταστάσεις, λύση, εκκαθάριση) .

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του έργου είναι αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή εταιρία. Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζεται η χρησιμότητα του θεσμού της ευρωπαϊκής εταιρίας, τα χαρακτηριστικά της καθώς και ο ρόλος των εργαζομένων στην διοίκηση αυτής.

Το παρόν έργο, στην 5η έκδοσή του, αποτελεί ένα ευσύνοπτο και περιεκτικό βοήθημα, χρήσιμο για κάθε μελετητή του δικαίου των εμπορικών εταιριών.
Τίτλος βιβλίου:Δίκαιο των εμπορικών εταιριών
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Μπασαγιάννης, Νάσος Χρ. (Συγγραφέας)
Θεοδωροπούλου - Δένδια, Βιργινία (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625993
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες