Ιησούς και μύθος

Εκδότης:
Δαιδάλεος
Έτος:
2016
ISBN:
9786188210448
Σελίδες:
311
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιησούς και μύθος
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Ιησούς και μύθος
Ακαδηµαϊκοί και ανεξάρτητοι ερευνητές από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, παρουσίασαν στο 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο για τον Μυθικισµό (που πραγµατοποιήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 2016), νέες θέσεις και απόψεις για την επιστηµονική έρευνα που αφορά την ιστορική βάση ποικίλων θρησκευτικών δοξασιών και προσωπικοτήτων.
Στις εισηγήσεις τους προσεγγίστηκαν ζητήµατα όπως τα εξής: η σχέση του Ιησού µε προχριστιανικές ηλιακές λατρείες, η Μυθικιστική διερεύνηση εικονογραφικών τύπων, δογµάτων και εθίµων όπως είναι η βρεφοκρατούσα Μαρία, η µετάσταση της Παναγίας και τα Αναστενάρια, η σηµασία της µυθικής σκέψης και οι προεκτάσεις της αρχαίας ελληνικής κοσµοθέασης στο Χριστιανισµό, οι απαρχές της προβληµατικής γύρω από την ιστορικότητα του Ιησού, η περίπτωση δικαστικής δίωξης ενός Έλληνα Μυθικιστή στις αρχές της δεκαετίας του '80, αλλά και οι σύγχρονες διεθνείς τάσεις του Μυθικιστικού ρεύµατος.
Οι πρωτότυπες αυτές οµιλίες παρουσιάζονται στον παρόντα τόµο ολοκληρωµένες, µε επιπλέον πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες.
Τίτλος βιβλίου:Ιησούς και μύθος
Εκδότης:Δαιδάλεος
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Παπαγεωργίου, Μηνάς (Επιμελητής)
ISBN:9786188210448
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες