Η UFA Film και άλλες ιστορίες

Εκδότης:
Εύμαρος
Έτος:
2016
ISBN:
9786185162115
Σελίδες:
152
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η UFA Film και άλλες ιστορίες
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Η UFA Film και άλλες ιστορίες
"Η Στέλλα πάλι παντρεύτηκε. Εξάλλου γι' αυτό πήρε τα όρη, λέγαν οι κουτσομπόλες, για να βρει άντρα. Ήταν φτωχή, δεν είχε προίκα και πάνω στο βουνό όλο και κάποιος αντάρτης, θα την κουτούπωνε. Κι επειδή στα θέματα ηθικής, λέγαν οι ίδιες κουτσομπόλες, ήταν πολύ αυστηροί εκεί στον Όλυμπο -στην Γκιόνα πάλι παίζεται- έτσι και υπέπιπτε στην αντίληψή τους ότι ο Ελασίτης την Ελασίτισα τρεις φορές την εβδομάδα, τον στεφάνωναν με το καλό ή με το ζόρι.
Η Στέλλα ήταν αυτό που λέμε τρελοκαμπέρω. Αν ήταν ρόλος θα την έπαιζε η Σούλη Σαμπάχ. Ζώθηκε, για προικιά, τα φυσεκλίκια και αντί να πλάθει πίτες έπαιρνε μέρος σ' ανατινάξεις. Έχασε ένα μάτι, αλλά βρήκε άντρα κι έφυγε μήνα του μέλιτος στην Ουγγαρία, που κράτησε σαράντα χρόνια. Όταν επαναπατρίστηκε, δεν ζούσε κανένας από το προαναφερθέν τρελοπαρεάκι."

Η ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ -συγγραφέας-ηθοποιός και σκηνοθέτης-, μας γνωρίζει και μια άλλη πλευρά της: την ικανότητά της στο χρονογράφημα. Τακτική συνεργάτρια για καιρό της ιστοσελίδας red notebook, παρακολουθούσε και έκρινε την επικαιρότητα με σοβαρότητα και χιούμορ. Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκαν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κείμενα της από την περίοδο 2012 - 2014. Σκέψεις για την ελληνική κοινωνία με τα προβλήματα και τα ευτράπελά της, την Αριστερά και τα όνειρά της, τον ΣΥΡΙΖΑ, την τέχνη, την τηλεόραση... Μαζί μερικά όμορφα νοσταλγικά κείμενα για τα παιδικά της χρόνια, τους ανθρώπους που τα σημάδεψαν - ανθρώπους με καλοσύνη και μεγάλη καρδιά, πρόσφυγες οι πιο πολλοί από μια άλλη εποχή, που ζεσταίνουν με ελπίδα την ψυχή μας. Κείμενα με προσωπικό ύφος που σχολιάζουν μια από τις πιο κρίσιμες διετίες της εποχής μας με το μάτι του καλλιτέχνη και την ψυχραιμία του ενεργού πολίτη.
Τίτλος βιβλίου:Η UFA Film και άλλες ιστορίες
Εκδότης:Εύμαρος
Συντελεστές βιβλίου:Χατζησοφιά, Άννα (Συγγραφέας)
ISBN:9786185162115
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες