Πρακτικά θέματα πολιτικής δικονομίας

Μετά τον νέο Ν 4336/2015
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625221
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρακτικά θέματα πολιτικής δικονομίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κυκλοφορεί νεότερη έκδοση
Πρακτικά θέματα πολιτικής δικονομίας
Το έργο «Πρακτικά Θέματα Πολιτικής Δικονομίας» περιλαμβάνει 60 πρακτικά που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Πολιτικής Δικονομίας (Γενικό Μέρος, Απόδειξη, Αναγκαστική Εκτέλεση, Ασφαλιστικά Μέτρα, Ειδικές Διαδικασίες κ.λπ.) σε συνδυασμό με το ουσιαστικό δίκαιο (Αστικό, Εμπορικό κ.λπ.). Πολλά από τα πρακτικά αυτά έχουν αποτελέσει θέματα εξετάσεων στις ελληνικές Νομικές Σχολές και για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Πηγές για τη διαμόρφωση των εν λόγω πρακτικών αποτέλεσαν δικαστικές αποφάσεις και δικονομικά θέματα που είτε εμφανίζονται συχνότερα στην πράξη είτε στηρίζονται σε κρίσιμα δικονομικά θέματα.

Η δομή των απαντήσεων των πρακτικών στηρίχθηκε στη δικανική μέθοδο, δηλαδή στην παράθεση του κανόνα δικαίου με πλήρη ανάλυσή του, αναφορά στα πραγματικά περιστατικά όπως προκύπτουν από αυτά και υπαγωγή τους στον εφαρμοστέο κανόνα δικαίου.

Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι η εξοικείωση του δικηγόρου, υποψήφιου δικαστή, φοιτητή, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για την εφαρμογή των δικονομικών κανόνων στην πράξη.

Το έργο συμπληρώνεται με βασική γενική βιβλιογραφία και αλφαβητικό ευρετήριο, το οποίο διευκολύνει σημαντικά τον αναγνώστη στην έρευνά του.
Τίτλος βιβλίου:Πρακτικά θέματα πολιτικής δικονομίας
Υπότιτλος βιβλίου:Μετά τον νέο Ν 4336/2015
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Κουτσουλέλος, Κώστας Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625221
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες