Δημόσιες επιχειρήσεις

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625115
Σελίδες:
280
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημόσιες επιχειρήσεις
Τιμή εκδότη:€42,00
Η τιμή μας: €37,80
Δημόσιες επιχειρήσεις
Η παρούσα μονογραφία αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις, ως μονάδες οργάνωσης οικονομικής δρα­στηριότητας.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις αποτελούν μορφές οργάνωσης οι οποίες εξελίσσονται δι­αρκώς. Παρότι καταλαμβάνουν ένα σημαντικό τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι με την εφαρμογή πολιτικών τυπικής ιδιωτικοποίησης, απελευθέρωσης αγορών και ουσια­στικής ιδιωτικοποίησης υπέστησαν σημαντικές αλλαγές κατά τις τελευ­ταίες δεκαετίες, η μελέτη του τρέχοντος νομικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας τους δεν έχει προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον στην πρόσφατη βιβλιογραφία, όπως ίσως θα αναμενόταν.

Στο βιβλίο εξετάζεται η δυνατότητα ορισμού των δημοσίων επιχειρήσεων και προσδιορίζονται τα στοιχεία τα οποία είναι χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων αυτών.

Περαιτέρω, εξετάζεται η εξέλιξη του νομικού πλαισίου για τις δημόσιες επιχειρήσεις και η τάση ενοποίησης των κανόνων οργάνωσης και λειτουργίας, λαμβανομένων υπόψη κυρίως των διατάξεων του Ν 3429/2005.

Τέλος, εξετάζεται η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον δικαστικό έλεγχο των αποφάσεων του κράτους για περιορισμό της δημόσιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η μελέτη περιλαμβάνει θεωρητική πρόταση με σκοπό την οριοθέτηση της δημόσιας από την ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα και τις δυνατότητες άσκησης δικαστικού ελέγχου.
Τίτλος βιβλίου:Δημόσιες επιχειρήσεις
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ηλιάδου, Αικατερίνη Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625115
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες