Κώδικας ποινικής δικονομίας

Συστηματική ερμηνεία και μεθδολογική κατ' άρθρο ανάπτυξη
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789605625207
Σελίδες:
1112
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κώδικας ποινικής δικονομίας
Εκτός κυκλοφορίας
Κώδικας ποινικής δικονομίας
Το έργο «Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» αποτελεί μια συστηματική ερμηνεία και μεθοδολογική ανάπτυξη όλων των άρθρων του ΚΠΔ. Η έκδοση είναι ενημερωμένη μέχρι και τον Ν 4360/2016 (ΦΕΚ Α΄ 9/29.1.2016) και εμπλουτισμένη με νομολογία, κυρίως του Αρείου Πάγου, με κύρια κατεύθυνση τη διευκόλυνση των νομικών της πράξης στην καθημερινότητά τους. Προς τον σκοπό αυτό έχει αποφορτισθεί η ύλη από θεωρητικές κατασκευές και ευρύτερες βιβλιογραφικές παραπομπές (ιδίως σε βιβλιογραφία της αλλοδαπής). Βέβαια, η αφαίρεση θεωρητικής ύλης και βιβλιογραφικών παραπομπών έχει γίνει με προσοχή, ώστε ο αναγνώστης να μην στερείται εκείνης της δικαιοπολιτικής βάσης, που θα του επιτρέπει να κατανοεί και, επομένως, να είναι σε θέση να προσεγγίζει επαρκώς ερμηνευτικά τις σχετικές διατάξεις.

Εξάλλου, έναντι της νομολογίας, τηρείται κριτική στάση επειδή έτσι δίνεται η δυνατότητα διαρκούς βελτίωσης της απονομής της Δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, προηγείται η θέση της νομολογίας, αφού άλλωστε αυτή βασικά ενδιαφέρει, διότι αυτή αντιμετωπίζει με την αυθεντία της το νομικό ζήτημα που προκύπτει, και έπεται, όπου χρειάζεται, ο κριτικός σχολιασμός, που εμφορείται από ειλικρινή σεβασμό στο έργο των λειτουργών της, όμως με επισήμανση των εσφαλμένων -κατά την άποψη του συγγραφέα- παραδοχών, αλλά και έξαρση εκείνων που κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται τα εξής κεφάλαια του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: Γενικοί ορισμοί, Οι αποδείξεις, Προδικασία, Διαδικασία στο ακροατήριο, Ειδικές διαδικασίες, Ένδικα μέσα, Έκτακτες διαδικασίες, Εκτέλεση, Ποινικό μητρώο και Έξοδα της ποινικής διαδικασίας.

Το έργο συμπληρώνεται με παράρτημα νομοθεσίας (ΕΣΔΑ και Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ), βασική γενική βιβλιογραφία, καθώς και αλφαβητικό ευρετήριο. Αποτελεί μια έκδοση χρήσιμη σε όσους ασχολούνται με την ερμηνεία και εφαρμογή των κανόνων του Ποινικού Δικονομικού Δικαίου, του οποίου τον βασικό κορμό συνιστούν οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Τίτλος βιβλίου:Κώδικας ποινικής δικονομίας
Υπότιτλος βιβλίου:Συστηματική ερμηνεία και μεθδολογική κατ' άρθρο ανάπτυξη
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Καρράς, Αργύριος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625207
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες