Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας

Πρακτικά Γ´ Συνεδρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εκδότης:
Δομή - Αρχονταρίκι
Έτος:
2015
ISBN:
9789609794220
Σελίδες:
364
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας
Τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια, η ιστορική έρευνα που αφορά στην εποχή που προετοίμασε, αγωνίσθηκε και κέρδισε ο νεότερος Ελληνισμός την πνευματική και πολιτική ανεξαρτησία του, εμφανίζεται να συγκινεί πολλούς ειδικούς επιστήμονες. Αυτό πρέπει ιδιαίτερα να ενθουσιάζει όλους, όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία ακριβή και τεκμηριωμένη γνώση για τα πεπραγμένα του πρόσφατου παρελθόντος μας, για τα ρεύματα, τους αγωνιστές και τα κατορθώματα που επανέφεραν την Ελευθερία στον τόπο αυτό. Γιατί η προσπάθεια να προσεγγίσουμε, να γνωρίσουμε απαραχάρακτα, να ερμηνεύσουμε και να αποκαλύψουμε τον πραγματικό χαρακτήρα προσώπων και γεγονότων εκείνης της εποχής, υπόσχεται να οδηγήσει στο σωστό δρόμο την πορεία και τα αιτήματά μας. Να προσεγγίσουμε την αλήθεια, προϋπόθεση και απαίτηση της κάθε Επιστήμης.
Αυτή την αλήθεια επιδιώκει να αναζητήσει και να την χαρίσει ακέραια η απόφαση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητoς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη σειρά των συνεδρίων που κάθε χρόνο από το 2012 οργανώνει με τίτλο: "1821-2021: 10 Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης".
Περιέχει τις εισηγήσεις των Ομιλητών, οι οποίοι συμμετείχαν στο Τρίτο Συνέδριο υπό τον τίτλο "Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος-Νεομάρτυρες, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός-Επαναστατικά Κινήματα".
Τίτλος βιβλίου:Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας
Υπότιτλος βιβλίου:Πρακτικά Γ´ Συνεδρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εκδότης:Δομή - Αρχονταρίκι
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789609794220
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες