Ατατούρκ και ναζί

Δάσκαλος και μαθητές στην ερφαρμογή του ολοκληρωτισμού
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος:
2016
ISBN:
9789605695422
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ατατούρκ και ναζί
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
στο καλάθι
Ατατούρκ και ναζί
Στο πολυσυζητημένο αυτό βιβλίο, αναδεικνύεται για πρώτη φορά ο ρόλος που έπαιξε ο Κεμάλ Ατατούρκ στη διαμόρφωση της ιδεολογίας και στρατηγικής των Ναζί.

Ο ρόλος τον οποίο διαδραμάτισε ο Κεμάλ Ατατούρκ ως ιδεολογικό πρότυπο και παράδειγμα για τους Ναζί έχει παραμείνει άγνωστος. Όλοι πιστεύουν ότι ο Χίτλερ εμπνεύστηκε την ολοκληρωτική ιδεολογία και στρατηγική του από τον Μουσολίνι, όμως ο αρχηγός των Ναζί παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Τουρκία ήδη από το 1919. Και ο λόγος ήταν ο μεγάλος θαυμασμός που ένιωθε για τις προσπάθειες του Ατατούρκ να δημιουργήσει ένα νέο τουρκικό κράτος μέσα από τις στάχτες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τόσο, που βάσισε το δικό του (αποτυχημένο) πραξικόπημα του Μονάχου το 1923 στην επανάσταση του Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Αργότερα ο Χίτλερ έλεγε ότι ο Ατατούρκ ήταν ο δάσκαλος και ο ίδιος και ο Μουσολίνι οι μαθητές. Και ο ενθουσιασμός του για το δάσκαλο επρόκειτο να διαρκέσει: ο Ατατούρκ αποτέλεσε την έμπνευση του Χίτλερ προκειμένου αυτός να διαμορφώσει το ναζιστικό κράτος του με βάση τα εθνικιστικά, αντιθρησκευτικά, ολοκληρωτικά και μισαλλόδοξα σχέδια του "Τούρκου Φύρερ" - με κύρια σημεία αναφοράς τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων, τους οποίους επιφανείς Ναζί συνέκριναν άμεσα με τους Γερμανούς Εβραίους...
Τίτλος βιβλίου:Ατατούρκ και ναζί
Υπότιτλος βιβλίου:Δάσκαλος και μαθητές στην ερφαρμογή του ολοκληρωτισμού
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Ihrig, Stefan (Συγγραφέας)
Ρούσσος, Νίκος, Μεταφραστής (Μεταφραστής)
ISBN:9789605695422
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2016
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες