Εμείς οι θνητοί

Τα όρια της ιατρικής και τι έχει πράγματι σημασία όταν το τέλος πλησιάζει
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2016
ISBN:
9789605244637
Σελίδες:
348
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εμείς οι θνητοί
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Εμείς οι θνητοί
"Έμαθα πολλά στην Ιατρική Σχολή, αλλά σίγουρα δεν έμαθα τίποτα για τη θνητότητα. Ναι μεν μου έδωσαν ένα αφυδατωμένο, άκαμπτο πτώμα για να το ανοίξω και να μελετήσω τα εσωτερικά όργανα, αλλά μοναδικός σκοπός ήταν να αποκτήσω γνώσεις για την ανθρώπινη ανατομία. Τα εγχειρίδια της Σχολής δεν ανέφεραν σχεδόν τίποτα για τα γηρατειά, την ανημπόρια που τα συνοδεύει ή τη διαδικασία του θανάτου. Τίποτα για το πώς εκτυλίσσεται αυτή η διαδικασία, πώς οι άνθρωποι βιώνουν το τέλος της ζωής τους και πώς αυτή η ιστορία επηρεάζει τους δικούς τους ανθρώπους - όλα τούτα φαίνονταν περιττά. Σκοπός της ιατρικής εκπαίδευσης, όπως το βλέπαμε εμείς ως φοιτητές αλλά κι όπως το έβλεπαν οι καθηγητές μας, ήταν να μάθουμε να σώζουμε ζωές, όχι να διαχειριζόμαστε τον θάνατο".

Η ιστορία της ιατρικής στη σύγχρονη εποχή είναι μια πορεία αλλεπάλληλων επιτευγμάτων που βελτίωσαν θεαματικά την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής και παρέτειναν εντυπωσιακά τη διάρκειά της. Ωστόσο, εμπρός στα αναπόφευκτα γηρατειά και στον θάνατο, η ιατρική στέκεται αμήχανη.

Στο βιβλίο αυτό, ο Ατούλ Γκαουάντε συνδυάζει ανθρώπινες ιστορίες με την προσωπική του περιπλάνηση στο πεδίο της γηριατρικής και της οργανωμένης φροντίδας των ηλικιωμένων, ψάχνοντας για τις επιλογές που θα εξασφαλίζουν μια ζωή με αυτοτέλεια, χαρά και αξιοπρέπεια. Πρόκειται για μια αναζήτηση επίμονη, ειλικρινή και βαθιά συγκινητική.
Τίτλος βιβλίου:Εμείς οι θνητοί
Υπότιτλος βιβλίου:Τα όρια της ιατρικής και τι έχει πράγματι σημασία όταν το τέλος πλησιάζει
Τίτλος πρωτότυπου:Being Mortal. Medicine and What Matters in the End
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Gawande, Atul (Συγγραφέας)
Καλοβυρνάς, Λύο (Μεταφραστής)
ISBN:9789605244637
Σειρά εκδότη:Προοπτικές
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες