Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού (τ.5)

Διαχείριση κρίσεων και διακυβέρνηση εκπαιδευτικών μονάδων
Εκδότης:
Διάδραση
Έτος:
2013
ISBN:
9789609541978
Σελίδες:
306
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού (τ.5)
Η αναζήτηση των μεταβλητών μιας κρίσης, που χαρακτηρίζεται ως εξ ορισμού συστημική, ξεπερνάει τα αιτιοκρατικά πλαίσια. Διερευνά συνάφειες και επιδράσεις στους χώρους των εσωτερικών διεργασιών και των εξωτερικών σχέσεων, αλλά και στον χώρο των μεταξύ τους αλληλεπιδράσεων. Διευρύνει την αντίληψη για το φαινόμενο της κρίσης εντάσσοντας σε αυτό όλους τους συντελεστές, φανερούς και κρυφούς, συνδέοντας το ταυτόχρονα με ευρύτερα ανθρωπολογικά και κοινωνικά φαινόμενα.
Η συστημική κρίση αποσυνδέει νήματα και νοήματα και ταυτόχρονα αποκαλύπτει συνδέσεις που είτε είχαν υποβαθμιστεί είτε είχαν αποσιωπηθεί.
Η συνάντηση της σύγχρονης κρίσης με τα εκπαιδευτικά συστήματα έχει ανάγλυφα συστημικά χαρακτηριστικά. Η δημοσιονομική κρίση συνεχίζει να θαλασσοδέρνει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα εκπαιδευτικά συστήματα αφήνονται απροστάτευτα αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν νέους δεσμούς μεταξύ τους, με την οικογένεια και με την ευρύτερη κοινωνία. Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, ισχυριζόμαστε σε αυτόν τον τόμο, οφείλει να ανιχνεύει τις διασυνδέσεις των συστημάτων, να αναστοχάζεται την οργάνωση και την παιδαγωγική στοχοθεσία, να προκρίνει το μοντέλο της διακυβέρνησης ενός συστήματος που χαρακτηρίζεται πολύπλοκο.
Η σύνδεση της διαχείρισης της κρίσης με τη διακυβέρνηση, επειδή ακριβώς έχει ξεσπάσει η κρίση, οφείλει να είναι συγκεκριμένη και να συμβάλλει στην υπέρβαση της σε επίπεδο σχολικής μονάδας.
Με αυτή τη στόχευση εκδίδεται ο 5ος τόμος της σειράς "Θέματα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού", που απεικονίζει τη συλλογική ερευνητική προσπάθεια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων", του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.), στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.
Τίτλος βιβλίου:Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού
Υπότιτλος βιβλίου:Διαχείριση κρίσεων και διακυβέρνηση εκπαιδευτικών μονάδων
Εκδότης:Διάδραση
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789609541978
Σειρά εκδότη:Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Σημείωση:Δίγλωσση έκδοση (Ελληνικά - Αγγλικά)
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες