Ο βασιλιάς των αριθμών

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2016
ISBN:
9789600446210
Σελίδες:
48
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο βασιλιάς των αριθμών
Τιμή εκδότη:€9,00
Η τιμή μας: €8,10
στο καλάθι
Ο βασιλιάς των αριθμών
Το μαθηματικό παραμύθι "Ο βασιλιάς των αριθμών" εμπνέεται από τις γνώσεις και τις καθημερινές εμπειρίες των παιδιών για τους μικρούς, μεγάλους και πολύ μεγάλους αριθμούς. Τα παιδιά μιας τάξης πραγματοποιούν μαζί με τη δασκάλα τους έναν πρωτότυπο διαγωνισμό προκειμένου να ανακηρύξουν βασιλιά τον αγαπημένο τους αριθμό. Παραθέτουν τις απόψεις τους και αιτιολογούν τις απαντήσεις τους. Απαντήσεις αναμενόμενες αλλά και ανατρεπτικές, σαν αυτές που μόνο εκείνα δίνουν.

Τι γνωρίζουν τα παιδιά για τους αριθμούς; Είναι οι αριθμοί παντού στον κόσμο ίδιοι; Τι είναι το 0, το 1.000.000 και το 1.000.000.000; Ποιος αριθμός θα αναδειχθεί νικητής;

Στόχος του παραμυθιού είναι τόσο η καλλιέργεια και η διεύρυνση της μαθηματικής γνώσης όσο και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα, που χωρίς διδακτισμό προτρέπει τα παιδιά να αναστοχαστούν για το διαφορετικό που υπάρχει παντού γύρω μας, ακόμα και στα μαθηματικά.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και σε όσους τα πλαισιώνουν, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την ανάπτυξη και εμπέδωση των αριθμητικών εννοιών και δεξιοτήτων που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Συνοδεύεται από μαθηματικές δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά και ομαδικά.
Τίτλος βιβλίου:Ο βασιλιάς των αριθμών
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Μουντζούρη, Γεωργία (Συγγραφέας)
Weinstein, Mark (Εικονογράφος)
ISBN:9789600446210
Σειρά εκδότη:Μαθηματικά Παραμύθια
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2016
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Τεχνολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες