Γεωργική εκπαίδευση

Εκδότης:
Γράφημα
Έτος:
2009
ISBN:
9789606865176
Σελίδες:
234
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γεωργική εκπαίδευση
Τιμή εκδότη:€20,14
Η τιμή μας: €19,13
στο καλάθι
Γεωργική εκπαίδευση
Το βιβλίο αυτό βασίζεται στις πανεπιστημιακές παραδόσεις του μαθήματος "Γεωργική Εκπαίδευση" και απευθύνεται στους φοιτητές Γεωπονικών Επιστημών αλλά μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο και στους επιστήμονες που η επαγγελματική τους απασχόληση έχει σχέση με την εκπαίδευση, την κατάρτιση, το σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την απόκτηση από τον αγροτικό πληθυσμό (γεωργοί, αγρότισσες, αγροτική νεολαία) επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων για την απασχόληση του στη γεωργία και τα παραγεωργικά επαγγέλματα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας στην ύπαιθρο και τελικά την αγροτική ανάπτυξη των περιοχών.

Το περιεχόμενο διαιρείται σε έξι κεφάλαια.
Το πρώτο αφορά στις βασικές έννοιες και τα αντικείμενα της γεωργικής εκπαίδευσης.
Το δεύτερο πραγματεύεται την εξέλιξη της εκπαίδευσης για τον αγροτικό πληθυσμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση σε επιλεγμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε., π.χ. ανταγωνιστικά για την ελληνική γεωργία εξαιτίας της παραγωγής μεσογειακών αντίστοιχων προϊόντων: Ιταλία - Ισπανία - Πορτογαλία, κράτη-μέλη αντίστοιχα σε πληθυσμό και αγροτικές δομές με την Ελλάδα: Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Κάτω Χώρες και κράτη-μέλη με μεγάλη παραγωγή σε βιομηχανικά προϊόντα που παρόλα αυτά διαθέτουν αλλά και υποστηρίζουν τον αγροτικό τομέα: Γαλλία, Γερμανία.
Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται συνοπτικά η διαδικασία της μάθησης στα πλαίσια του επαγγελματικού εκπαιδευτικού συστήματος (βασική επαγγελματική εκπαίδευση και επιμόρφωση/κατάρτιση).
Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό (διδακτικοί στόχοι, προετοιμασία και σχέδιο μαθήματος/μέθοδοι σχεδιασμού, βασικά κριτήρια για την εκλογή του περιεχομένου της διδασκαλίας κ.λπ.) με έμφαση στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον αγροτικό χώρο.
Το έκτο κεφάλαιο περιλαμβάνει θέματα διδακτικής (μορφές διδασκαλίας με παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους, διδακτικά μέσα) αλλά και μεθόδους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον αγροτικό χώρο.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Γεωργική εκπαίδευση
Εκδότης:Γράφημα
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδάκη - Κλαυδιανού, Αφροδίτη (Συγγραφέας)
ISBN:9789606865176
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες