Η επιστημονική εικόνα

Εκδότης:
Leader Books
Έτος:
2008
ISBN:
9789607901675
Σελίδες:
371
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η επιστημονική εικόνα
Τιμή εκδότη:€27,00
Η τιμή μας: €24,30
στο καλάθι
Η επιστημονική εικόνα
Κλασικό πλέον στη φιλοσοφία της επιστήμης, αλλά πάντα επίκαιρο και προκλητικό, το παρόν βιβλίο αποτελεί το ορόσημο της σύγχρονης στροφής του εμπειρισμού εναντίον του επιστημονικού ρεαλισμού.

Προσυπογράφοντας τις βασικές αρχές της κριτικής που ασκήθηκε στον Λογικό Θετικισμό, ο Bas van Fraassen αναζωογόνησε κριτικά τον παραδοσιακό εμπειρισμό, ανέλυσε με εμβρίθεια τις προϋποθέσεις και την επιχειρηματολογία του επιστημονικού ρεαλισμού ενώ εισήγαγε τον κατασκευαστικό εμπειρισμό ως μια ενδελεχή και ολοκληρωμένη τοποθέτηση για το σκοπό, το περιεχόμενο και την ερμηνεία της επιστήμης. Η "Επιστημονική Εικόνα" περιέχει επίσης συμβατές με τον εμπειρισμό ερμηνείες της δομής των επιστημονικών θεωριών, της θεωρίας των πιθανοτήτων και της έννοιες της επιστημονικής εξήγησης.

Η παρούσα έκδοση συνοδεύεται από έναν πρόλογο ειδικά για τον Έλληνα αναγνώστη, ο οποίος περιέχει μια πολύτιμη επισκόπηση και απάντηση των σημαντικότερων ερμηνευτικών ερωτημάτων που έθεσε η πρόσληψη αυτού του βιβλίου στην επί εικοσιπενταετία κυκλοφορία του.
Τίτλος βιβλίου:Η επιστημονική εικόνα
Τίτλος πρωτότυπου:The Scientific Image
Εκδότης:Leader Books
Συντελεστές βιβλίου:Van Fraassen, Bas C. (Συγγραφέας)
Στεργιόπουλος, Κώστας (Μεταφραστής)
Ψύλλος, Στάθης (Επιμελητής)
Ψύλλος, Στάθης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607901675
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Φιλοσοφική Σκέψη
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες