Εφαρμοσμένη ενδοκρινολογία

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2008
ISBN:
9789603997115
Σελίδες:
246
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εφαρμοσμένη ενδοκρινολογία
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €38,00
στο καλάθι
Εφαρμοσμένη ενδοκρινολογία
Σκοπός του βιβλίου είναι να αποτελέσει μία συνοπτική και περιεκτική προσπέλαση ενδοκρινολογικών νοσημάτων, με την εφαρμογή καθιερωμένων και σύγχρονων εργαστηριακών δοκιμασιών, που συμβάλλουν στην εμπεριστατωμένη διάγνωση.

Η διάγνωση των διαταραχών της λειτουργίας των ενδοκρινών αδένων τεκμηριώνεται με τον εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος επιλέγεται με γνώμονα το ιστορικό και την κλινική εξέταση του ασθενούς. Για την ορθότητα των ορμονικών προσδιορισμών έχουν καθοριστική σημασία η κατάλληλη συλλογή και μεταφορά των δειγμάτων με την τήρηση ορισμένου χρονοδιαγράμματος και συνθηκών. Η περαιτέρω αξιολόγηση των μετρήσεων εξαρτάται και κατευθύνεται από την κλινική εικόνα του εκάστοτε ασθενούς, η οποία μπορεί να είναι συμβατή με την διαταραχή του υπό διερεύνηση ενδοκρινούς αδένα.

Για την αξιολόγηση του εργαστηριακού ελέγχου απαιτείται η κατανόηση δύο βασικών αρχών:
Ι. Η πιθανότητα εργαστηριακού σφάλματος. Ως εκ τούτου να αποφεύγεται η αποκλειστική προσήλωση στα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου, αν αυτός δεν είναι συμβατός με την κλινική εικόνα.
II- Στις περισσότερες των περιπτώσεων η κλινική διάγνωση μπορεί να τεθεί με βάση το ιστορικό και την κλινική εξέταση του ασθενούς και να τεκμηριωθεί με τον κατάλληλο εργαστηριακό έλεγχο. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Εφαρμοσμένη ενδοκρινολογία
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Διαμαντή - Κανδαράκη, Ευανθία Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603997115
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Σημείωση:Πρόλογος: Φώτης Χ. Παυλάτος, Αθανάσιος Γ. Παπαβασιλείου.
Συμμετέχοντες: Φραγκίσγκος Οικονόμου, Σαράντης Λιβαδάς, Ευαγγελία Τανταλάκη, Γεώργιος Μπούτσιος, Ξενοφών Ξυράφης, Χαρίκλεια Χρηστάκου.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες