Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα

Τσισί, η κληρονόμος αυτοκράτειρα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789601658452
Σελίδες:
576
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα
Τιμή εκδότη:€22,90
Η τιμή μας: €20,61
στο καλάθι
Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα
Μια συναρπαστική αφήγηση µε έντονα δραµατικά στοιχεία που καθηλώνουν τον αναγνώστη, µια πανοραµική απεικόνιση της γέννησης της σύγχρονης Κίνας, όσο και ένα διεισδυτικό και λεπτοµερές πορτρέτο µιας γυναίκας: της παλλακίδας ενός µονάρχη που έγινε η αυτοκράτειρα που κρατούσε στα χέρια της τις τύχες του ενός τρίτου του παγκόσµιου πληθυσµού...

Η Τσισί (1835-1908) είναι η πιο σηµαντική γυναίκα στην κινεζική ιστορία. Κυβέρνησε την Κίνα επί δεκαετίες και οδήγησε µια µεσαιωνική αυτοκρατορία στη νεότερη εποχή. Σε ηλικία δεκαέξι ετών επιλέχθηκε ως µία από τις πολλές παλλακίδες και σεξουαλικές συντρόφους του Αυτοκράτορα, µέσα από την καθιερωµένη πανεθνική διαδικασία επιλογής των βασιλικών συζύγων. Όταν εκείνος πέθανε, το 1861, τον διαδέχθηκε στον θρόνο ο πεντάχρονος γιος τους. Η Τσισί αµέσως οργάνωσε και έφερε σε πέρας ένα πραξικόπηµα ενάντια στους αντιβασιλεύοντες που είχαν διοριστεί από τον σύζυγό της και κατάφερε να γίνει ο ουσιαστικός άρχοντας της Κίνας.
Η Κληρονόµος Αυτοκράτειρα κυβέρνησε σε ιδιαίτερα απαιτητικές εποχές και βρέθηκε αντιµέτωπη µε ένα πλήθος από µείζονες εθνικές κρίσεις: τις επαναστάσεις των Ταϊπίνγκ και των Μπόξερ, τους πολέµους µε τη Γαλλία και µε την Ιαπωνία, αλλά και την εισβολή οκτώ συµµαχικών δυνάµεων, στις οποίες συµπεριλαµβάνονταν η Βρετανία, η Γερµανία, η Ρωσία και οι Ηνωµένες Πολιτείες. Η Γιουνγκ Τσανγκ δεν καταγράφει απλώς τον αγώνα της Τσισί στον στίβο της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής, αλλά επίσης ξεναγεί τον αναγνώστη στα άδυτα των µεγαλόπρεπων Θερινών Ανακτόρων της και του χαρεµιού της Απαγορευµένης Πόλης, όπου η Τσισί έζησε περιτριγυρισµένη από ευνούχους - έναν από τους οποίους ερωτεύτηκε, µε τραγικές συνέπειες. Ο κόσµος τον οποίο περιγράφει εδώ η Γιουνγκ Τσανγκ µε συναρπαστικές λεπτοµέρειες µοιάζει σχεδόν απίστευτος, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο κράµα πολύ παλιών και πολύ ρηξικέλευθων στοιχείων.

Το βιβλίο βασίζεται σε αρχεία και στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιµα ως σήµερα, κυρίως κινεζικά, ιστορικά έγγραφα, όπως αυλικά αρχεία, επίσηµη και ιδιωτική αλληλογραφία, ηµερολόγια και µαρτυρίες, και δεν µπορεί παρά να φέρει επανάσταση στον τρόπο θεώρησης µιας κρίσιµης περιόδου της κινεζικής -και της παγκόσµιας- ιστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα
Υπότιτλος βιβλίου:Τσισί, η κληρονόμος αυτοκράτειρα
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Jung, Chang (Συγγραφέας)
Γεωργίου Πέτρος (Μεταφραστής)
ISBN:9789601658452
Σειρά εκδότη:Ντοκουμένα - Μαρτυρίες
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες