Εθνική ασφάλεια και σύγχρονες υπηρεσίες κατασκοπείας στην Ελλάδα

Εκδότης:
Ποταμός
Έτος:
2015
ISBN:
9789605450632
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εθνική ασφάλεια και σύγχρονες υπηρεσίες κατασκοπείας στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Εθνική ασφάλεια και σύγχρονες υπηρεσίες κατασκοπείας στην Ελλάδα
"Oι εποχές που έρχονται θα είναι δύσκολες, καθώς η χρόνια οικονομική ανεπάρκεια της Ελλάδας θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από μια γενικότερη κοινωνικοπολιτική αστάθεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η ελληνική πολιτεία καλείται να προωθήσει τους θεσμούς ασφάλειας του κράτους, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ώστε να συνδράμουν αποφασιστικά στην προστασία της ακεραιότητας της πολιτικής μας ζωής. Η τελευταία ενδέχεται να απειληθεί όσο ποτέ άλλοτε στα χρόνια που έρχονται".

Το βιβλίο είναι εργαλείο για κάθε ερευνητή που επιθυμεί να κατανοήσει τα προβλήματα στον διεθνή χώρο και στην Ελλάδα και πώς επηρέασαν και επηρεάζουν τη δομή και τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, την εθνική της ασφάλεια εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία έξι χρόνια. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι υπηρεσίες πληροφοριών (Secret Services) έχουν προβεί σε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και δράσης τους και στον τρόπο στρατολόγησης νέων στελεχών (άκρως αξιοκρατικά, με συνεχή εκπαίδευση), ενώ φροντίζουν ώστε το ανθρώπινο δυναμικό τους να προσαρμόζεται συνεχώς στο νέο περιβάλλον.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι αλλαγές αυτές συντελέστηκαν κατά τη μετάβαση στη μεταψυχροπολεμική εποχή και ενώ τα νέα δεδομένα επέβαλλαν αυστηρότερη επίβλεψη και αποτελεσματική διαχείριση των μυστικών υπηρεσιών από τα κοινοβούλια των κρατών τους (Parliamentary Oversight).

"Το έθνος που διαχωρίζει τους διανοητές από τους πολεμιστές του θα καταντήσει να νομοθετείται από δειλούς και να φρουρείται από ανόητους". Βρετανός αντιστράτηγος Ουίλιαμ Μπάτλερ, σε μελέτη του πάνω στον Θουκυδίδη, 1889.
Τίτλος βιβλίου:Εθνική ασφάλεια και σύγχρονες υπηρεσίες κατασκοπείας στην Ελλάδα
Εκδότης:Ποταμός
Συντελεστές βιβλίου:Φιτσανάκης, Σήφης (Συγγραφέας)
Καλπαδάκης Γιώργος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605450632
Σειρά εκδότη:Απέναντι Όχθη
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Σημείωση:Πρόλογος: Γιάννης Νομικός
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες