Ντουλμπέρα

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2015
ISBN:
9786180303605
Σελίδες:
520
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ντουλμπέρα
Τιμή εκδότη:€17,70
Η τιμή μας: €15,93
στο καλάθι
Ντουλμπέρα
Όταν ήθελαν να χαρακτηρίσουν μια γυναίκα έξυπνη, μορφωμένη, όμορφη, δυναμική, αρχοντική, την έλεγαν «Ντουλμπέρα» στα Βλάχικα.
Μέσα απ' τα ημερολόγια της Αορίκας Ζιώππα-Κωνσταντίνου, ξεδιπλώνεται η πολυτάραχη διαδρομή δύο οικογενειών απ' τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι το ξημέρωμα του 21ου.
Εξέχουσες παρουσίες Βλάχων στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή της Κεντρικής Ευρώπης μάς ταξιδεύουν απ' τη Νέβεσκα (Νυμφαίο Φλώρινας), στη Βιέννη, την Αλεξάνδρεια και την πολυεθνική Θεσσαλονίκη πριν από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, με τελικό προορισμό τη σημερινή αρχόντισσα του Βορρά.
Σε μια εποχή που οι αρχές και τα ήθη περιόριζαν τη δραστηριότητα της γυναίκας μόνο στα του οίκου της, ο δυναμικός χαρακτήρας της Ντουλμπέρας κατορθώνει να επιβληθεί και να κατακτήσει τον σεβασμό και την αποδοχή του ανδροκρατούμενου κόσμου του εμπορίου.
Ο έρωτας παρών σε όλες τις εποχές, δυνατός, καθοριστικός, πολλές φορές παράνομος ή απαγορευτικός, κάποιες φορές καταστροφικός.
Οι ανατροπές στην εξέλιξη της ιστορίας φτάνουν μέχρι το τέλος της, κρατώντας τον αναγνώστη στο ταξίδι μιας άλλης εποχής.
Τίτλος βιβλίου:Ντουλμπέρα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Ρούσσου, Χριστίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9786180303605
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2015
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες