Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο

Γλώσσα, πολιτική και το δικαίωμα του ανήκειν
Εκδότης:
Τόπος
Έτος:
2015
ISBN:
9789604991549
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο
Τιμή εκδότη:€10,90
Η τιμή μας: €9,81
στο καλάθι
Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο
Στο "Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο" συναντώνται δύο από τις πιο εξέχουσες θεωρητικούς της τελευταίας δεκαετίας και μαζί διερευνούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του έθνους-κράτους στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Αφορμή για τον άμεσο και ζωηρό διάλογό τους -που αποτυπώνεται και στον τίτλο του βιβλίου- αποτελούν οι μεγάλες διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων την άνοιξη του 2006 στις ΗΠΑ, για την αναθεώρηση των μεταναστευτικών νόμων. Σε αυτές ο αμερικανικός εθνικός ύμνος τραγουδήθηκε στην ισπανική εκδοχή του προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ακόμα και παρέμβαση του τότε προέδρου Μπους.

Η Τζούντιθ Μπάτλερ και η Γκαγιάτρι Σπίβακ πραγματεύονται ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών φαινομένων (μετανάστευση, μισαλλοδοξία, ρατσισμός, εθνικισμός) που διογκώνουν τους απάτριδες των σύγχρονων εθνικών κρατών καθώς και τον ιδιότυπο αποκλεισμό τους από στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένας διάλογος-πρόσκληση σε αναστοχασμό και δράση για τα καίρια ζητήματα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης ύπαρξης.
Τίτλος βιβλίου:Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο
Υπότιτλος βιβλίου:Γλώσσα, πολιτική και το δικαίωμα του ανήκειν
Τίτλος πρωτότυπου:Who Sings the Nation-State?
Εκδότης:Τόπος
Συντελεστές βιβλίου:Butler, Judith (Συγγραφέας)
Spivak, Gayatri Chakravorty, 1942- (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Μεταφραστής)
Καραβαντά, Ασημίνα (Επιμελητής)
ISBN:9789604991549
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2015
Σημείωση:Η μετάφραση του έργου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Μετάφραση-Μεταφρασεολογία" του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιμέλεια μετάφρασης-εισαγωγή: M. Καραβαντά. Μετάφραση: Β. Κάση, Ά. Μαγγίνα, Α. Παπαδοπούλου, Β. Τζανακάρη, Ο. Τσιάκαλου
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες