Η μαύρη ντάλια

Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2015
ISBN:
9789604616831
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μαύρη ντάλια
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η μαύρη ντάλια
Αριστουργηματικό, σκοτεινό, σκληρό, καταιγιστικό· ένα από τα σπουδαιότερα αστυνομικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, από "τον μετρ" του είδους...


Στις 15 Ιανουαρίου 1947, σ' ένα άδειο οικόπεδο του Λος Άντζελες βρίσκεται το κατακρεουργημένο πτώμα μιας όμορφης νεαρής γυναίκας.

Η κοπέλα γίνεται γνωστή από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ως "Μαύρη Ντάλια" και η αναζήτηση του δολοφόνου της εξελίσσεται στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Στην έρευνα εμπλέκονται ο Μπάκι Μπλάιχερτ και ο Λι Μπλάνσαρντ, αστυνομικοί του Τμήματος Προσαγωγών, φίλοι αλλά και αντίζηλοι, ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα. Πολύ σύντομα, οι δύο άνδρες καταλαμβάνονται από εμμονή για τη μυστηριώδη νεκρή και θα επιχειρήσουν να μάθουν τα πάντα το φριχτό έγκλημα και για το παρελθόν της, ώστε να ανακαλύψουν τον δολοφόνο της.

Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σ' ένα διαβολικό ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνιές του μεταπολεμικού Χόλιγουντ, σε ένα ανθρωποκυνηγητό πέρα απ' τα όριά τους, σε κόσμους όπου κυριαρχεί η απόλυτη τρέλα.

Η μοναδική ατμόσφαιρα μιας σκοτεινής μεταπολεμικής εποχής, ο καταιγιστικός αφηγηματικός ρυθμός του Ελρόι, το έγκλημα, το πάθος, η διαφθορά, η προδοσία και η παράνοια συνθέτουν τον καμβά αυτού του συγκλονιστικού μυθιστορήματος.


Στη νέα αυτή έκδοση του βιβλίου περιλαμβάνεται και ένας ανέκδοτος, αποκαλυπτικός επίλογος του Ελρόι, όπου ξεδιπλώνει την προσωπική ιστορία που κρύβεται πίσω από τη "Μαύρη ντάλια", καθώς η μητέρα του συγγραφέα είχε κι αυτή βρεθεί δολοφονημένη όταν εκείνος ήταν δέκα ετών.
Τίτλος βιβλίου:Η μαύρη ντάλια
Τίτλος πρωτότυπου:Black Dahlia
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Ellroy, James, 1948- (Συγγραφέας)
Αποστολίδης Ανδρέας (Μεταφραστής)
ISBN:9789604616831
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2015
Σημείωση:Επανέκδοση: "Άγρα", 1996
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες