Δεύτερες σκέψεις

Επιλεγμένα ψυχαναλυτικά κείμενα
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2015
ISBN:
9789604522040
Σελίδες:
253
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δεύτερες σκέψεις
Τιμή εκδότη:€23,00
Η τιμή μας: €20,70
στο καλάθι
Δεύτερες σκέψεις
Ο Wilfred Bion είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους και πιο πρωτότυπους ψυχαναλυτές και στοχαστές του περασμένου αιώνα. Στο βιβλίο του "Δεύτερες σκέψεις" περιέχονται κείμενα που έγραψε τις δεκαετίες 1950 και 1960, στα οποία διατυπώνονται οι θεμελιώδεις θέσεις του για την ψύχωση και την θεραπεία της, την προβλητική ταύτιση, το οιδιπόδειο, αλλά και μια σειρά θεωριών του γύρω από την ψυχαναλυτική κατάσταση, τη σκέψη, το όνειρο και την επιστημολογία της ψυχανάλυσης.

Ο Bion βασίσθηκε πάνω σε θέσεις της θεωρίας του S. Freud και της M. Klein και ανέπτυξε την δική του θεωρία και τεχνική, ενώ στο περίφημο επίμετρο του βιβλίου -που φέρει τον τίτλο Σχολιασμός- διατυπώνονται οι δεύτερες σκέψεις του πάνω στα προηγουμένως δημοσιευθέντα κείμενα του, δείγμα της συστηματικής του προσπάθειας για την ριζική ανανέωση της επιστημολογικής βάσης της ψυχανάλυσης με κριτικής σημασίας επιπτώσεις στη ψυχαναλυτική θεωρία και τεχνική στο πεδίο της κλινικής πράξης.

Αναφέρεται ενδεικτικά η θεωρία για την σκέψη, την "απολυτή πραγματικότητα" και την "απολυτή αλήθεια" ("Ο"). Η θεωρία του φέρνει επιρροές από πολλές πήγες σκέψεις , όπως είναι η σύγχρονη μαθηματική θεωρία και ιδιαιτέρως από την φιλοσοφία του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Κάντ. Οι απόψεις του επηρέασαν την ψυχαναλυτική κατανόηση της Τέχνης και ειδικότερα της ζωγραφικής.
Το βιβλίο απευθύνεται αφενός σε εκπαιδευόμενους ψυχαναλυτές που επιθυμούν να γνωρίσουν το έργο αυτού του μείζονος στοχαστή προκειμένου να εμβαθύνουν στην κατανόηση της ψυχαναλυτικής θεωρίας και βελτιώσουν την ψυχαναλυτική τους προσέγγιση στην θεραπεία π.χ. των οριακών και ψυχωτικών διαταραχών, και αφετέρου σε κάθε ενδιαφερόμενο περί την ψυχανάλυση, καθώς αποτελεί πλέον βασική βιβλιογραφική αναφορά.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που μεταφράζεται πλήρες έργο του Βion στην ελληνική γλώσσα.
Τίτλος βιβλίου:Δεύτερες σκέψεις
Υπότιτλος βιβλίου:Επιλεγμένα ψυχαναλυτικά κείμενα
Τίτλος πρωτότυπου:Second Thoughts, Selected Papers on Psycho-Analysis
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Bion, Wilfred R. (Συγγραφέας)
Κυριαζής, Δημήτρης Αθ., ψυχίατρος (Επιμελητής)
ISBN:9789604522040
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2015
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες