Οι δίδυμοι του απείρου και η εικασία Riemann

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2015
ISBN:
9789604564477
Σελίδες:
664
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι δίδυμοι του απείρου και η εικασία Riemann
Τιμή εκδότη:€29,00
Η τιμή μας: €26,10
Οι δίδυμοι του απείρου και η εικασία Riemann
Tο βιβλίο αυτό είναι πολυθεματικό. Η βασική του επιδίωξη είναι η λύση των δύο μέχρι σήμερα παγκοσμίως άλυτων προβλημάτων που υπαγορεύει ο τίτλος του. Ο συγγραφέας παρουσιάζει αναλυτικά τη λύση των δύο στοιχειωμένων προβλημάτων. Το πρόβλημα των διδύμων πρώτων αριθμών έχει σαν βάση της επίλυσής του μια ανισότητα, που αναδύεται μέσα από μια κατηγορία διαστημάτων των φυσικών αριθμών που ονομάσθηκαν Αργυρά. Από την άλλη μεριά, η αντιμετώπιση της εικασίας Riemann στηρίχθηκε στη Θεωρία της Πληροφορίας, που εφαρμόσθηκε σε μια άλλη κατηγορία διαστημάτων που εκλήθησαν Χρυσά, αλλά και σε ένα αξίωμά της που πηγάζει από την πρόταση: "Στα Μαθηματικά τίποτε δεν συμβαίνει χωρίς αιτία". Οι λύσεις των δύο προβλημάτων συσχετίζονται μεταξύ τους. Η μεθοδολογία λύσης ανοίγει νέο κεφάλαιο στα Μαθηματικά και, παραδόξως, συνδέθηκε με την Κβαντική Πληροφορία της Φυσικής. Το σύνολο των αριθμών οικοδομείται από κβάντα πληροφορίας. Ένας πυθαγόρειος κόσμος κρυμμένος στο σκοτάδι, πίσω από την αυγή της δημιουργίας.

Το βιβλίο στη συνέχεια παρουσιάζει μία πρωτότυπη μέθοδο διδασκαλίας της κλασικής Φυσικής του Νεύτωνα, καθώς και της Θεωρίας της Σχετικότητας και της Κβαντικής Φυσικής, ξεκινώντας από γνώσεις Λυκείου. Επίσης, στο τέλος περιέχει και δύο πρωτότυπα άρθρα του συγγραφέα στην Aστροφυσική και την Kοσμολογία, για τα οποία όλες οι απαραίτητες γνώσεις για την κατανόησή τους έχουν δοθεί προηγουμένως.

Το έργο αυτό είναι καρπός πολυετούς προσπάθειας και περιέχει σημαντικές φιλοσοφικές προεκτάσεις που αφορούν το πρόβλημα της ύπαρξης και ένα νέο κοσμολογικό μοντέλο του πλατωνικού κόσμου, όμως όλες αυτές οι προεκτάσεις βασίζονται στη σύγχρονη Φυσική και Κοσμολογία, καθώς και στη Θεωρία της Πληροφορίας, που αποτελεί βασικό κεφάλαιο της Κυβερνητικής και της Θεωρίας Παιγνίων. Απευθύνεται σε επαγγελματίες μαθηματικούς, φυσικούς και μηχανικούς. Μπορεί όμως να αποδειχθεί περισσότερο ελκυστικό στους φοιτητές και μαθητές, διότι θέλει να κοινωνήσει με κάθε ανατρεπτικό πνεύμα, καθώς και με φιλοσόφους που διαθέτουν γνώσεις μαθηματικών.
Τίτλος βιβλίου:Οι δίδυμοι του απείρου και η εικασία Riemann
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδόπουλος, Πρόδρομος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604564477
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες