Αυτοφυή φυτά και βότανα του Βερμίου

Με αναφορές στον Διοσκουρίδη
Εκδότης:
Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Έτος:
2015
ISBN:
9786185105808
Σελίδες:
156
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αυτοφυή φυτά και βότανα του Βερμίου
Τιμή εκδότη:€28,90
Η τιμή μας: €27,46
Αυτοφυή φυτά και βότανα του Βερμίου
[...] Το βιβλίο είναι κυρίως λεύκωμα αλλά ταυτόχρονα οδηγός εύρεσης φυτών-βοτάνων. Στόχος του είναι να δώσει την ευκαιρία στον αναγνώστη όχι απλά να δει, αλλά να διερευνήσει και να αγαπήσει τα μικρά "θαύματα" στην αυτοφυή βλάστηση που υπάρχει γύρω του. Να τον εισάγει στο μεγαλείο της απαράμιλλης ομορφιάς που κρύβει η Ελληνική φύση, την οποία οφείλει να σέβεται και να προστατεύει.
Θα ήταν παράλειψη αν δεν υπήρχε μια σύντομη αναφορά στις σημαντικές και πολύ ενδιαφέρουσες βοτανικές ιδιότητες των φυτών του βιβλίου. Με την ένδειξη (Διοσκ. ......) παρουσιάζονται φυτά, οι ονομασίες των οποίων αναφέρονται στο έργο του Διοσκουρίδη "Περί ύλης ιατρικής". Σε καμιά περίπτωση το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί ιατρικό εγχειρίδιο για τη χρήση των φυτών ή των βοτάνων ως θεραπευτική αγωγή ασθενειών. Σκόπιμα περιγράφονται οι γενικές ιδιότητες των φυτών και όχι τρόποι παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων, δοσολογίες και τρόποι θεραπείας. Παρόλα αυτά κεντρίζουν και παροτρύνουν τον αναγνώστη για περαιτέρω έρευνα με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων (ιατρών, φαρμακοποιών). Έτσι γίνεται εφικτή η αξιοποίηση της ευεργετικής δράσης που έχουν τα φυτά - βότανα.
Η αυτοφυής βλάστηση είναι σημαντική και καθοριστική για την ισορροπία των οικοσυστημάτων, που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια σε μια αέναη αλληλεπίδραση. Αποτελεί ανεκτίμητο φυσικό πλούτο που καλούμαστε να διαφυλάξουμε.
Σας προσκαλώ σε ένα ευχάριστο φωτογραφικό περίπατο εκεί που υπάρχει αυτοφυής Ελληνική βλάστηση.

(από το Προλογικό Σημείωμα του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Αυτοφυή φυτά και βότανα του Βερμίου
Υπότιτλος βιβλίου:Με αναφορές στον Διοσκουρίδη
Εκδότης:Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Συντελεστές βιβλίου:Μπάμπος, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185105808
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες