Η πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Εκδότης:
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος:
2015
ISBN:
9789600806670
Σελίδες:
524
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
Τιμή εκδότη:€30,74
Η τιμή μας: €27,67
στο καλάθι
Η πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση -μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και εξήντα χρόνια- βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση. Ενώ άλλα βιβλία περιγράφουν τις τρέχουσες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
το βιβλίο "Η πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η ολοκλήρωση διαμόρφωσε τη σημερινή Ένωση. Το βιβλίο αποτελεί μια συστηματική και επικαιροποιημένη ανίχνευση του ζητήματος σε ένα ισορροπημένο πλαίσιο διερεύνησης των δυνατοτήτων και των αδυναμιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το βιβλίο, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μια πολιτική διαδικασία που εξακολουθεί να δημιουργεί ανταγωνισμούς αλλά και να εμπνέει έθνη, πολίτες και πολιτικούς. Αποφεύγει τις μακροσκελείς ερμηνείες των σύγχρονων νομοθετημάτων και πολιτικών και αντίθετα παρέχει στους μελετητές τα αναλυτικά εργαλεία για να σκεφτούν σε βάθος τη λειτουργία της Ένωσης· κυρίως το γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει έναν ικανοποιητικό βαθμό δημοκρατικότητας, τις πολιτικές πίσω από τα ενωσιακά νομοθετήματα, τη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική και περαιτέρω θέματα προς ανάλυση. Το βιβλίο πραγματεύεται με τρόπο περιεκτικό τη συζήτηση για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, την κρίση χρέους της Ευρωζώνης και τους τρόπους ανασχεδιασμού της ολοκλήρωσης. Συνενώνοντας τα τελευταία αναλυτικά πορίσματα της ακαδημαϊκής έρευνας όσον αφορά τη συγκριτική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, το δίκαιο και τη δημοκρατική θεωρία, το βιβλίο επιτρέπει στους μελετητές την κατανόηση της ιστορίας της ολοκλήρωσης και της σημερινής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό γίνεται με τρόπο που παρέχει την αναγκαία γνώση για τη συζήτηση για τις προκλήσεις και τις αλλαγές που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη στα χρόνια που έρχονται.
Τίτλος βιβλίου:Η πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
Τίτλος πρωτότυπου:The Politics of European Integration. Political Union or a House Dinided?
Εκδότης:Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Συντελεστές βιβλίου:Glencross, Andrew (Συγγραφέας)
Φραγκονικολόπουλος Χρήστος Α. (Μεταφραστής)
Παπαναστασόπουλος Νικόλαος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600806670
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Ευρωπαϊκή Ενωση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες