Απαγορευμένη πατρίδα

Εκδότης:
Μπατσιούλας Ν. & Σ.
Έτος:
2015
ISBN:
9789606813917
Σελίδες:
188
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Απαγορευμένη πατρίδα
Τιμή εκδότη:€13,30
Η τιμή μας: €11,97
στο καλάθι
Απαγορευμένη πατρίδα
Η ηρωίδα του βιβλίου, Φανή, εγκαταλείπει τα πάντα και ακολουθεί τον αντάρτη εραστή της σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Μέσα από την αφήγηση της πολυτάραχης ιστορίας της, περνούν όλα σχεδόν τα δραματικά γεγονότα του Εμφυλίου, αλλά και οι αιματηρές εξεγέρσεις στην Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία και Πολωνία κατά του σταλινικού καθεστώτος.

Η Φανή ζει στη δίνη αυτών των γεγονότων, αντιμετωπίζοντας το καθεστώς με κριτική ματιά, ενώ παράλληλα την πνίγει η νοσταλγία για την επιστροφή στην πατρίδα, για την οποία μάταια αγωνίζεται μια ολόκληρη ζωή, πληρώνοντας έτσι το βαρύ τίμημα της απόφασής της να την εγκαταλείψει.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το τρίτο, αυτοτελές, μέρος μιας τριλογίας, που ξεκίνησε με "Τ' άσπρο χαρτί σκληρός καθρέφτης", συνεχίστηκε με τους "Εμιγκρέ. Ιστορίες ανθρώπων" και ολοκληρώθηκε με την Απαγορευμένη πατρίδα".
Και στα τρία βιβλία τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα συνδέονται μεταξύ τους και οι ζωές τους διαπλέκονται απροσδόκητα σε κάποιες σημαδιακές χρονικές στιγμές. Ζωές ρημαγμένες, που ωστόσο αγωνίζονται πεισματικά και καταφέρνουν να σταθούν όρθιες. Κάθε φορά, έχεις την αίσθηση ότι το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται και τα δραματικά γεγονότα της εποχής καθορίζουν, ορίζουν και ρυθμίζουν τη ζωή τους, σαν ένας δεξιοτέχνης, αόρατος και, τελικά, μοιραίος σκηνοθέτης.
Τίτλος βιβλίου:Απαγορευμένη πατρίδα
Εκδότης:Μπατσιούλας Ν. & Σ.
Συντελεστές βιβλίου:Λόππα, Ελένη (Συγγραφέας)
ISBN:9789606813917
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2015
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες