Ποιος χρειάζεται την ευρωπαϊκή ένωση;

Καταστροφή η ένταξη, σωτηρία η αποδεύσμευση
Εκδότης:
ΚΨΜ
Έτος:
2015
ISBN:
9786185156015
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ποιος χρειάζεται την ευρωπαϊκή ένωση;
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Ποιος χρειάζεται την ευρωπαϊκή ένωση;
Μια σημαντική μελέτη και ανάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διαδικασίας καπιταλιστικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα.
Ένα βιβλίο με κείμενα ερευνητών, δημοσιογράφων, πολιτικών επιστημόνων, οικονομολόγων, συνδικαλιστών και αγωνιστών του κινήματος που φέρνουν στο φως τις σύγχρονες αντιδραστικές τομές που συντελούνται στην ΕΕ, στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης.

Οι αντιδημοκρατικές πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο, οι αντιδραστικές αλλαγές στην εργασία και την κοινωνία που οδηγούν στην εξαθλίωση τους λαούς και τους εργαζόμενους για να αναταχθούν τα κέρδη των ισχυρών και των ευρωπαϊκών πολυεθνικών. Ο ρόλος της ΕΚΤ, της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του ευρώ και των μηχανισμών του. Τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι νέες συμφωνίες. Σκοπός της δημιουργίας της ΕΕ και στόχος της παραμένουν: Η οικονομική και πολιτική κυριαρχία των ισχυρών του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και επιβολή των συμφερόντων τους πάνω στους λαούς και την κοινωνική πλειοψηφία της Ευρώπης. Γι΄ αυτό η ΕΕ δεν "μεταρρυθμίζεται" προοδευτικά, δεν μπορεί να γίνει "των λαών". Τα συμφέροντα των λαών και των εργαζομένων, για μια διεθνοποίηση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο έξω από τα αστικά πλαίσια, περνούν υποχρεωτικά μέσα από την αντικαπιταλιστική και διεθνιστική αντιπαράθεση και ρήξη με την ΕΕ.
Τίτλος βιβλίου:Ποιος χρειάζεται την ευρωπαϊκή ένωση;
Υπότιτλος βιβλίου:Καταστροφή η ένταξη, σωτηρία η αποδεύσμευση
Εκδότης:ΚΨΜ
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Βασσάλος, Γιώργος (Συγγραφέας)
Βατικιώτης, Λεωνίδας (Συγγραφέας)
Βουρεκάς, Θοδωρής (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
ISBN:9786185156015
Σειρά εκδότη:Κοινωνία και Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Ευρωπαϊκή Ενωση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες