365 φύση

Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2008
ISBN:
9789604640089
Σελίδες:
376
Εξώφυλλο:
Σκληρό
365 φύση
Τιμή εκδότη:€39,00
Η τιμή μας: €35,10
στο καλάθι
365 φύση
Το οικολογικό πρόβλημα, αποτέλεσμα της αδιαφορίας μας για την προστασία της φύσης, απορρέει από την τάση του ανθρώπου να θεωρεί ότι είναι το κέντρο του κόσμου, που υπάρχει μόνο για να τον υπηρετεί. Προβλήματα όπως η μείωση του όζοντος, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υδάτων, η καταστροφή βιοτόπων κ.ά. που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας είναι αποτέλεσμα αυτής της ανθρωποκεντρικής στάσης, που θέτει παράλληλα σε κίνδυνο την ύπαρξη άλλων έμβιων όντων και φυτών.

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι τα διάφορα είδη του ζωικού και του φυτικού βασιλείου, ακόμη κι αν πρόκειται για μικροσκοπικά ζουζούνια ή ταπεινά αγριολούλουδα, είναι μονάδες οικοσυστημάτων που διαφυλάσσουν την ισορροπία του πλανήτη. Μαζί με τον άνθρωπο, είναι κι αυτά πρωταγωνιστές του φαινομένου της ζωής, με συμπεριφορές και ικανότητες προσαρμογής που επιβεβαιώνουν το θαύμα της δημιουργίας.

Αυτό το θαύμα παρακολουθεί το ανά χείρας λεύκωμα μέσα από το φακό του Φίλιππου Κατσιγιάννη και του Andrea Bonetti που χρόνια τώρα αναζητούν και αποτυπώνουν με ευαισθησία το μυστήριο της ζωής στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα της χώρας μας. Κείμενα και φωτογραφίες θα μας κάνουν να αναρωτηθούμε τι αντιπροσωπεύουν για έναν μικροσκοπικό γρύλο τα φύλλα της ίριδας πάνω στα οποία ακροβατεί, κι αν το ανθοφόρο στέλεχος κάποιου φυτού είναι ολόκληρος σχεδόν ο κόσμος για ένα μικροσκοπικό σκαθάρι, θα λυπηθούμε που δεν φωλιάζουν πια οι ψαραετοί στη χώρα μας, θα γοητευτούμε από τα ανοιξιάτικα ερωτικά καλέσματα των πουλιών, θα απορήσουμε με το μικρό σαυράκι που ό,τι του λείπει σε μπόι το διαθέτει σε σπανιότητα, αλλά και με το κρινάκι της Παναγιάς που ανθίζει μέσα στην καυτή άμμο.

Γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πώς βλέπουν τον κόσμο τα υπόλοιπα ζώα, ειδικά εκείνα που διαφέρουν πολύ από εμάς, καθώς και τι ενδεχομένως προσλαμβάνουν τα φυτά, η έκδοση αυτή προσπαθεί να τα πλησιάσει περισσότερο προσδοκώντας ότι οι θαυμαστές τους ικανότητες και οι κόποι τους για επιβίωση θα κερδίσουν το σεβασμό μας.

(από τον πρόλογο της Ελευθερίας Τράιου)
Τίτλος βιβλίου:365 φύση
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Κατσιγιάννης, Φίλιππος (Συγγραφέας)
Ramp, Philip (Μεταφραστής)
Κατσιγιάννης, Φίλιππος (Φωτογράφος)
Bonetti, Andrea (Φωτογράφος)
ISBN:9789604640089
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Φωτογραφία
Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες