Το συνειδητό αυτί

Όταν το αυτί ακροάται...
Εκδότης:
ΡΕΩ
Έτος:
2015
ISBN:
9789609403412
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το συνειδητό αυτί
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Το συνειδητό αυτί
Το "Συνειδητό αυτί" περιγράφει την προσωπική διαδρομή του καθηγητή Αλφρέντ Τοματίς, από την
επεισοδιακή γέννησή του μέχρι τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωσή του. Αυτό το ταξίδι ξεκινά από το περιβάλλον που πέρασε τα παιδικά του χρόνια και διαμόρφωσε την προσωπικότητά του και συνεχίζεται με τη σχολική και πανεπιστημιακή περίοδο αλλά και με τα χρόνια του πολέμου, που τόσο πολύ τον επηρέασαν.
Ακολουθεί η ακατάπαυστη εργασία του ως γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος και ταυτόχρονα η αφοσίωσή του στην έρευνα των φαινομένων που σχετίζονται με τις καταπληκτικές ιδιότητες του αυτιού. Μας παρουσιάζει και εξηγεί με σαφήνεια τις εξαιρετικές του ανακαλύψεις σχετικά με τον θαυμαστό κόσμο του αυτιού και τις συνέπειες που έχουν στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας. Από τη διήγησή του θα κατανοήσουμε τους παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου του, μέχρι το απόγειο της καριέρας του, όταν το έργο του αγκαλιάστηκε από ανθρώπους σε δεκάδες χώρες, όπου δημιουργήθηκαν τα γνωστά κέντρα στα οποία εφαρμόζονται οι θεωρίες και οι τεχνικές του για το καλό της ανθρωπότητας.

Το αυτί, κατά τον καθηγητή Τοματίς, είναι ένα όργανο επικοινωνίας το οποίο συνδέει τον άνθρωπο με το περιβάλλον "διαδραστικά", δηλαδή το περιβάλλον επηρεάζει το αυτί (και κατ’ επέκταση ολόκληρο τον οργανισμό) στέλνοντας ερεθίσματα, αλλά και το αυτί από την πλευρά του, επιλέγει το είδος των ερεθισμάτων που θα περάσουν στον εγκέφαλο και θα καταγραφούν από τον οργανισμό. Δεν πρόκειται δηλαδή για παθητική λήψη ηχητικών σημάτων, όπως πιστεύει η κλασική ιατρική, αλλά για ενεργητική "συνειδητή" συμμετοχή στον περιβάλλοντα κόσμο - το αυτί είναι ένας κέρβερος της επικοινωνίας που αφενός χρησιμοποιεί τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος για την καλή λειτουργία και ευεξία του οργανισμού και αφετέρου τον προστατεύει από τα βλαβερά και ανεπιθύμητα ερεθίσματα που συχνά επηρεάζουν αρνητικά τον άνθρωπο.

Ο Τοματίς επέλεξε να ονομάσει αυτή την ιδιότητα του αυτιού "ακρόαση", διαχωρίζοντάς την από την απλή ακοή, προκειμένου να δείξει ότι πρόκειται για ανώτερη λειτουργία και "συνειδητή" διαδικασία επιλογής των εισερχόμενων ερεθισμάτων, την οποία το αυτί επιτελεί με θαυμαστή αποτελεσματικότητα.

Οι ανακαλύψεις του Αλφρέντ Τοματίς εφαρμόζονται στα, ανά τον κόσμο, κέντρα που έχει ιδρύσει, για την αντιμετώπιση σημαντικών παθήσεων και καταστάσεων του ανθρώπου στις οποίες συμπεριλαμβάνονται διαταραχές του ανθρώπινου ψυχισμού, μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κτλ.), περιπτώσεις αυτισμού, τραυλισμός αλλά και δυσλειτουργίες με την ευρύτερη έννοια του όρου, όπως παθήσεις της φωνής των τραγουδιστών της όπερας, προγράμματα για εγκύους και για άτομα της τρίτης ηλικίας, δυσκολίες στην εκμάθηση ξένων γλωσσών κ.ά.
Τίτλος βιβλίου:Το συνειδητό αυτί
Υπότιτλος βιβλίου:Όταν το αυτί ακροάται...
Εκδότης:ΡΕΩ
Συντελεστές βιβλίου:Tomatis, Alfred (Συγγραφέας)
Θεοδωρήμπασης, Κώστας (Μεταφραστής)
Δημόπουλος, Κώστας (Μεταφραστής)
ISBN:9789609403412
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2015
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες