Εναρίσματα της ζωής

Εκδότης:
Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Έτος:
2014
ISBN:
9786185105631
Σελίδες:
472
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εναρίσματα της ζωής
Τιμή εκδότη:€24,50
Η τιμή μας: €23,28
στο καλάθι
Εναρίσματα της ζωής
Στη συγκεντρωτική αυτή έκδοση, περιέχονται σκόρπια δημοσιεύματα του Φόρη Παροτίδη, σε εφημερίδες και περιοδικά· είτε πρόκειται για τα πρωτόλειά του (άρχισε τη δημοσίευσή τους στα εφηβικά του χρόνια -σημειώνω την ημερομηνία γραφής τους), είτε τα ώριμά του, έτσι ώστε να είναι συγκεντρωμένα σ' έναν τόμο, προσιτά σε κάθε αναγνώστη.

Είναι κείμενα (δοκίμια, μελέτες, άρθρα ποικίλης μορφής, για τη λογοτεχνία, λαογραφία, για την πολιτική, για το ρόλο του ελεύθερου έλληνα πολίτη, για την Εθνική Αντίσταση, κριτικές θεάτρου και κινηματογράφου, άρθρα για τέχνες και γράμματα, βιβλιοκρισίες).

Τα άρθρα του αποτελούν κεντρίσματα-νυγμούς στην πνευματική ηγεσία, στην παρακμή των αξιών, στα λάθη και παραλείψεις υπευθύνων θεσμικών παραγόντων, στα προβλήματα του τόπου. Ο λόγος του νυστέρι, ανοίγει βαθιές τομές, στιγματίζει και καυτηριάζει το σαθρό και άδικο. Μαστιγώνει το παρόν (του) και την αναρρίχηση των ανάξιων στους κοινωνικούς θεσμούς.

Μεγάλο μέρος των δημοσιευμάτων του αφορά την ποντιακή γή. Καθώς ήταν πιστός στις ποντιακές του ρίζες, (πόντιος γαρ μητρός τε και πατρός τε), δείχνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον Πόντο, οδηγήθηκε σε αναζητήσεις και ξεφυλλίζοντας τα περασμένα, ψάχνοντας πολλές φορές στις δυσπρόσιτες πηγές, έγραψε για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού ουκ ολίγα, και ακόμη με τις επιγραμματικές αναφορές στην εισφορά του Πόντου στον πολιτισμό, κατέληξε σε σημαντικές αποκαλύψεις για τον δυναμισμό του ποντιακού ελληνισμού, που κατάφερε να επιβιώσει και μεγαλουργήσει χωρίς να ευνουχισθεί μέσα σε ιδαίτερα αντίξοες συνθήκες.

(από τον Πρόλογο του επιμελητή)
Τίτλος βιβλίου:Εναρίσματα της ζωής
Εκδότης:Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Συντελεστές βιβλίου:Παροτίδης, Φόρης Γ. (Συγγραφέας)
Παροτίδης, Νίκος (Επιμελητής)
ISBN:9786185105631
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2014
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες