Ο ισλαμιστικός φοίνικας

Το ισλαμικό κράτος και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789601661605
Σελίδες:
187
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ισλαμιστικός φοίνικας
Τιμή εκδότη:€10,50
Η τιμή μας: €9,45
στο καλάθι
Ο ισλαμιστικός φοίνικας
Από το ξεκίνηµά του στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το Ισλαµικό Κράτος (γνωστό και ως ISIS, ISIL, Αλ Κάιντα στο Ιράκ κ.ά.) έχει εξελιχτεί σε κολοσσιαίο εγχείρηµα που έχει στόχο την επαναχάραξη των εθνικών συνόρων στη Μέση Ανατολή και την επιβολή του ισλαµικού νόµου σε µια τεράστια έκταση.

Στο βιβλίο αυτό, η Loretta Napoleoni, ειδήµων σε ζητήµατα τροµοκρατίας, µας οδηγεί πέρα από τους τίτλους των εφηµερίδων που παρουσιάζουν το Ισλαµικό Κράτος σαν µια βίαιη συµµορία που κερδίζει διαρκώς έδαφος - και αναλύει το πώς η φανατική αυτή ισλαµική οργάνωση προτείνει ένα καινούριο µοντέλο οικοδόµησης έθνους. Κηρύσσοντας έναν παραδοσιακό κατακτητικό πόλεµο µε σκοπό τη δηµιουργία ενός χαλιφάτου στον 21ο αιώνα, το Ισλαµικό Κράτος χρησιµοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για τη χρηµατοδότησή του και για να στρατολογήσει µαχητές, ενώ αξιοποιεί τους τοπικούς πληθυσµούς για τη στελέχωση των υπηρεσιών που θεσπίζει.

Το Ισλαµικό Κράτος αναδύεται από τις στάχτες άλλων αποτυχηµένων τζιχαντιστικών εγχειρηµάτων και επιδεικνύει γνώση της περίπλοκης κατάστασης στη Μέση Ανατολή: εκµεταλλεύεται τους πολέµους «δι’ αντιπροσώπων» και την τακτική του κράτους εν κράτει. Δεν πρόκειται µόνο για ένα ακόµα τροµοκρατικό δίκτυο, αλλά για έναν άκρως απειλητικό εχθρό που έχει συντονιστεί µε τη νεωτερικότητα της παγκόσµιας αταξίας. Όπως γράφει η Napoleoni, "είναι επικίνδυνο να αγνοούµε αυτά τα δεδοµένα. Το "Μάθε τον εχθρό σου" παραµένει η σπουδαιότερη προτροπή στον πόλεµο εναντίον της τροµοκρατίας".
Τίτλος βιβλίου:Ο ισλαμιστικός φοίνικας
Υπότιτλος βιβλίου:Το ισλαμικό κράτος και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή
Τίτλος πρωτότυπου:The Islamist Phoenix: The Islamic State and the Redrawing of the Middle East
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Napoleoni, Loretta (Συγγραφέας)
Τριανταφύλλου Σώτη (Μεταφραστής)
ISBN:9789601661605
Σειρά εκδότη:Πολιτική - Οικονομία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες