Ο αετός του Πάρνωνα

Ιστορική αφήγηση - ντοκουμέντο
Εκδότης:
Φίλντισι
Έτος:
2014
ISBN:
9786185101046
Σελίδες:
340
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο αετός του Πάρνωνα
Τιμή εκδότη:€11,94
Η τιμή μας: €10,75
στο καλάθι
Ο αετός του Πάρνωνα
Το βιβλίο αυτό, στην τωρινή του έκδοση, είναι μια μεταφορά των διηγήσεων του πατέρα μου, Γρηγόρη Μαντζουράνη που έγιναν το 1989 και 1990.
Αφορά στην περίοδο του Αλβανικού Έπους, της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου, μέσα απ το προσωπικό βλέμμα και τις μνήμες ενός Αγωνιστή και συμμέτοχου. Διατήρησα ακέραιη τη διήγηση του 'καπετάνιου'- πατέρα μου με ελάχιστες παρεμβάσεις, κυρίως προσαρμογής του προφορικού σε γραπτό λόγο.
Παρόλο που ως συγγραφέας του αναφέρομαι εγώ, οφείλω να ομολογήσω, ότι χωρίς τη δική του διήγηση και καθοδήγηση ποτέ δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω ένα τέτοιο πόνημα.
Την απόφαση για την επανέκδοσή του, την πήρα σαν 'ιερό' καθήκον στη μνήμη του, και ύστερα από την διαπίστωση ότι τα 100 αντίτυπα τα οποία, χωρίς να έχουν καταχωρηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη, είχαν κυκλοφορήσει το 1991 και εξαντληθεί, όταν ακόμα ο ίδιος ζούσε, προσέλκυσαν πολλούς ενδιαφερόμενους - μελετητές της δύσκολης αυτής περιόδου που αιματοκύλησε την Ελλάδα.
Από τη δική μου μεριά, και χωρίς προσωπική πολιτική τοποθέτηση, παραδίδω την καταγραφή των γεγονότων ακριβώς έτσι, όπως την έζησε και μου τη διηγήθηκε ο πατέρας μου, με την ευχή να μην περάσει ξανά η Ελλάδα μια τόσο δύσκολη και αιματηρή περίοδο στην Ιστορία της.

Τζούτζη Μαντζουράνη, Σεπτέμβριος 2014
Τίτλος βιβλίου:Ο αετός του Πάρνωνα
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορική αφήγηση - ντοκουμέντο
Εκδότης:Φίλντισι
Συντελεστές βιβλίου:Μαντζουράνη, Τζούτζη (Συγγραφέας)
ISBN:9786185101046
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2014
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες