Διασπορά λοιμώξεων στην οδοντιατρική

Πρόληψη, διαχείριση
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2015
ISBN:
9789604521944
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διασπορά λοιμώξεων στην οδοντιατρική
Τιμή εκδότη:€47,00
Η τιμή μας: €42,30
Διασπορά λοιμώξεων στην οδοντιατρική
Τις τελευταίες δεκαετίες διεξάγεται εκτενής έρευνα σχετικά με τους κινδύνους που προκαλούνται από λοιμώξεις στον χώρο του οδοντιατρείου. Εκτός από την HIV-λοίμωξη, την ηπατίτιδα και τα άλλα αιματογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα, νέες ιογενείς λοιμώξεις (SARS, H1N1 κ.ά.), αλλά και τρόποι μετάδοσης απαιτούν διαρκή επαγρύπνηση και βελτίωση των τρόπων προφύλαξης, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφονται η επιδημιολογία, η φυσική ιστορία και οι επιπτώσεις του AIDS, της ηπατίτιδας και λοιπών μεταδιδόμενων νοσημάτων που έχουν ειδικό βάρος στην οδοντιατρική. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται τα προγράμματα πρόληψης που περιλαμβάνουν την απολύμανση και την αποστείρωση επιφανειών και εργαλείων καθώς και μέτρα ασηψίας. Τέλος παρουσιάζονται και αξιολογούνται μέθοδοι και υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούνται στην καθημερινή οδοντιατρική πρακτική και που έχουν πιθανές προεκτάσεις στην ποιότητα του περιβάλλοντος.

Το βιβλίο απευθύνεται σε οδοντιάτρους και φοιτητές οδοντιατρικής, οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη σύγχρονη συζήτηση σχετικά με το θεμελιώδες αυτό ζήτημα, που ξεκινώντας από τον χώρο των οδοντιατρείων, καταλήγει να αφορά σύνολη τη Δημόσια Υγεία.
Τίτλος βιβλίου:Διασπορά λοιμώξεων στην οδοντιατρική
Υπότιτλος βιβλίου:Πρόληψη, διαχείριση
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Πανής, Βασίλης Γ. (Συγγραφέας)
Τζούτζας, Ιωάννης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604521944
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες