Res Publica II: Δικαιώματα του ανθρώπου

Η ευρωπαϊκή διάσταση
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2014
ISBN:
9789605681227
Σελίδες:
769
Res Publica II: Δικαιώματα του ανθρώπου
Τιμή εκδότη:€50,00
Η τιμή μας: €47,50
Res Publica II: Δικαιώματα του ανθρώπου
Στον παρόντα τόμο συγκεντρώνονται 69 μελέτες του συγγραφέα που αναφέρονται όλες σε θέματα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως είναι, μεταξύ άλλων,

η ελευθερία της εργασίας, η αξιοκρατία, οι φορείς των κοινωνικών παροχών, η επαγγελματική ελευθερία, το κοινωνικό δικαίωμα για αξιοπρεπή κατοικία, το κεκτημένο του ευρωπαϊκού συνταγματικού πολιτισμού, η αρχή της προστατευομένης εμπιστοσύνης, η νομική φύση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1948), η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, η αδύνατη οικουμενικότητα των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το δικαίωμα στην ασφάλεια, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κλπ.

Όμως, στον παρόντα Τόμο προτάσσεται, κατ’ εξαίρεση, και μια ν έ α μελέτη που αναφέρεται στην “Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας” (σελ. 1-103), όπου, μεταξύ άλλων, προσεγγίζεται – με ερμηνεία του άρθρου 5 § 1 εδ. α΄ του Συντάγματος – το δόγμα της ελευθερίας, το περιεχόμενο του δικαιώματος της προσωπικότητας με τις ποικίλες εκδηλώσεις του, η αρχή της προσωπικής αυτονομίας, αλλά και οι περιορισμοί στην κατ’ αρχήν ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στο τέλος του Τόμου παρατίθεται αναλυτικό καθ’ ύλην Ευρετήριο, ώστε να καθίσταται ευχερής ο άμεσος εντοπισμός πολλών επιμέρους εννοιών που είναι διάσπαρτες μέσα στο κείμενο των μελετών.
Τίτλος βιβλίου:Res Publica II: Δικαιώματα του ανθρώπου
Υπότιτλος βιβλίου:Η ευρωπαϊκή διάσταση
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Παραράς, Πέτρος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605681227
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες