Σουλιωτών γενεαλογίες

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2008
ISBN:
9789600222128
Σελίδες:
516
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Σουλιωτών γενεαλογίες
Τιμή εκδότη:€58,30
Η τιμή μας: €52,47
Σουλιωτών γενεαλογίες
Το βιβλίο αυτό, όπως αποτυπώνεται στον πρόλογο, ξεκίνησε από παιδικά βιώματα του συγγραφέα, τα οποία στο πλήρωμα του χρόνου εξελίχτηκαν σε έρευνα, για να επαληθευτούν προφορικές πληροφορίες πέντε προηγούμενων γενεών.

Ο ερευνητής συγγραφέας αποδύθηκε σε μια πολυετή έρευνα και διάρθρωσε το βιβλίο σε δύο μέρη.
Στο α΄ μέρος παραθέτει σύντομη ιστορική επισκόπηση, για να παράσχει στους αναγνώστες πληροφορίες για το Σούλι και τους Σουλιώτες, για το Παρασούλι και τους δέκα πολέμους των Τούρκων κατά των Σουλιωτών, για την άλωση του Σουλίου και το ολοκαύτωμα στο Κούγκι, για τις θυσίες των γυναικών στο Ζάλογγο, στη Ρηνιάσα και στο Σέλτσο.

Στη συνέχεια παρουσιάζει ένα χρονολόγιο από το 1804-1820 σχετικό με τις δράσεις των Σουλιωτών μετά τον ξεριζωμό τους από τα βράχια του Σουλίου. Εκθέτει και διευκρινίζει ποιοι ήσαν οι Αλβανοί, οι Αρβανίτες και οι Σουλιώτες. Ερανίζεται μαρτυρίες γέροντα Σουλιώτη. Προβάλλει και φωτίζει τμήμα από την άφθαστη διήγηση του γέροντα Σουλιώτη σχετικά με το μαρτυρικό τέλος του προ-προπάππου Καραμούτσιου. Συνεχίζει με ένα χρονολόγιο σχετικό με την εγκατάσταση των Αρβανιτών στον ελληνικό χώρο και τη θεωρία Φαλλμεράυερ. Δίνει απαντήσεις σ' ερωτήματα σχετικά με την καταγωγή των Σουλιωτών. Αναφέρει τις πηγές τις οποίες χρησιμοποίησε για το α΄ μέρος και παραπέμπει σε βιβλιογραφία.

Στο β΄ μέρος του έργου περιέχεται πρωτογενές ερευνητικό υλικό που προέρχεται από τα Γ.Α.Κ. (Αρχεία Νομού Κερκύρας). [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Σουλιωτών γενεαλογίες
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Καραμούτσος, Κώστας Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600222128
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες